«Όχι δεν θα ξαναδώσουμε τα κλειδιά του ταμείου, σ’ αυτούς που το χρεοκόπησαν. Δεν θα εμπιστευτούμε ξανά το μέλλον μας σε όσους σκόρπισαν το μέλλον και τα όνειρά μας» ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στο συγκεντρωμένο πλήθος. 

Αναφερόμενος μάλιστα στη μαζικότητα της συγκέντρωσης, σημείωσε: «Η παρουσία σας δίνει απάντηση σε όσους προεξόφλησαν ότι το αποτέλεσμα έχει κριθεί. Δίνει απάντηση σε όσους ράβουν κοστούμια εξουσίας και περικοπών στον λαό μας. Ας μην βιάζονται, οι πρίγκηπες να επιστρέψουν στους θρόνους τους, γιατί την τελική απόφαση την παίρνει την Κυριακή ο κυρίαρχος λαός. 
Βρισκόμασταν στην βαθιά χαράδρα της χρεοκοπίας και σήμερα η χώρα είναι ελεύθερη ξανά. Να σκεφτεί ο καθένας και η καθεμιά αν αξίζει τώρα να ξαναγυρίσουμε στις μέρες της απελπισίας, της καταστολής, της απελπισίας. 

Να σκεφτεί, να κρίνει και να συγκρίνει και να μην αφήσουμε να πάει κανένας μόνος του στην κάλπη. Να πάρει ο καθένας και έναν ακόμα στην κάλπη. Άλλον έναν που δεν έχει αποφασίσει που δεν θέλει όμως η ζωή του και η χώρα του να ξανακυλήσουν. 

Σήμερα καλούμαστε να κάνουμε άλλη μια μεγάλη ανατροπή για να συνεχισουμε και να κυλήσει προς τα μπρος ο τροχός της ιστορίας. Απευθύνομαι σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα. Τους ρωτώ: Μπορούν όλα αυτά να τα προσφέρουν οι άνθρωποι που μας χρεοκόπησαν; Αυτοί που διέλυσαν την κοινωνία και οδήγησαν τα παιδιά μας μετανάστες στο εξωτερικό;» 

Ο πρωθυπουργός, έκανε ακόμα λόγο για «σχέδιο να δοθούν τα πάντα σε τράπεζες και δανειστές». «Το σχέδιο τους είναι να ξεπουλήσουν την επικουρική ασφάλιση και να κόψουν ξανά τις συντάξεις. Υο σχέδιο τους είναι να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ, να αυξήσουν τις τιμές στο ρεύμα και τα φάρμακα, να απολύσουν δασκάλους και γιατρούς, να δώσουν ξανά τα πάντα στους δανειστές και τις τράπεζες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και προειδοποίησε ότι ο ελληνικός λαός την Κυριακή θα «αποτρέψει τη μεγάλη κλοπή».