Από την Κουμουνδούρου έχει δοθεί οδηγία να παραμείνουν όλα τα εκλογικά περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ ανοιχτά σήμερα από το πρωί και τα μέλη του κόμματος να βρίσκονται επί ποδός για να ενημερώνουν τον κόσμο που θα βρεθεί στις πλατείες και που ενδεχομένως δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποιο κόμμα θα υποστηρίξει.

Στην Κουμουνδούρου δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους και για την χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, τόσο για την προσέλευση που είχε, όσο και για τον παλμό, σημειώνοντας πως η «μεγάλη ανατροπή από σύνθημα μπορεί να γίνει  πραγματικότητα».

Μπορεί οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν πως η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία παραμένει σε υψηλά επίπεδα, όμως στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν – τουλάχιστον σε επίσημο επίπεδο- πως έστω και την τελευταία στιγμή μπορεί να γίνει η ανατροπή.

Ζητούν από τα στελέχη τους, αλλά και γενικότερα από τους ψηφοφόρους του κόμματος να κάνουν αυτό που έχει ζητήσει και ο ίδιος ο Τσίπρας, δηλαδή να πείσουν ο καθένας έναν ακόμα ψηφοφόρο να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ.  

Ο Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία του, κεντρική ομιλία χθες απεύθυνε για μία ακόμη φορά κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, ξεχωρίζοντας μάλιστα τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που τους ζήτησε να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ , ώστε να μην βρεθεί και πάλι στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία.

Μάλιστα την ώρα που αναφέρθηκε στο ΠΑΣΟΚ αρκετοί σήκωσαν τα χέρια και φώναξαν «εδώ είμαστε» με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντάει «το ξέρω, το ξέρω πως είστε εδώ μαζί μας», γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο που βρισκόταν κάτω από την εξέδρα και παρακολουθούσε την ομιλία.

Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για μία ακόμη φορά χθες για «κρυφή ατζέντα» της Νέα Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως επισήμανε, αρνήθηκε συστηματικά να έρθει σε αντιπαράθεση μαζί του με σκοπό να μην δώσει μια ξεκάθαρη εικόνα για το πρόγραμμα του στον ελληνικό λαό.

Σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός θα φάει με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ, όπως παραδοσιακά γίνεται την τελευταία ημέρα κάθε προεκλογικής αναμέτρησης.