Στο Μαξίμου έχουν κληθεί ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, οι υφυπουργοί Απόστολος Βεσυρόπουλος, Θεοδώρος Σκυλακάκης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Eurogroup, το οποίο έχει στην αζτέντα του και την Ελλάδα.

Μετά τη συνεδρίαση, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να στείλουν μήνυμα στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά την πορεία υλοποίησης των συμφωνηθέντων.

Κατά πληροφορίες, συζητήθηκαν ακόμα τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης στο οικονομικό πεδίο, το υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο, αλλά και η πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού.

Χαμηλοί τόνοι πριν απο το Eurogroup

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο και ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί κράτησαν χαμηλούς τόνους.

«Θα αξιολογήσουμε την πρόοδο, τη μεταρρυθμιστική ατζέντα και τις προκλήσεις», είπε ο κ. Σεντένο, προσθέτοντας ότι, δεδομένης της αλλαγής της κυβέρνησης, «θα επανέλθουμε σε αυτό το ζήτημα σύντομα».

«Οι αποφάσεις λαμβάνονται από το Eurogroup, το οποίο θα εξετάσει τη νέα κατάσταση στην Ελλάδα, με την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί.