Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε επίσης πως είναι αναγκαίες οι προσαρμογές που πρέπει να κάνει το κόμμα προσδιορίζοντάς τες.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα που από το 2010, αλλά και πριν, βρίσκεται σε διαρκή κίνηση.

Είναι σαφές ότι αν μιλάμε για προσαρμογή με βάση τις ανάγκες της εποχής, ναι, θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι αναγκαία και πρέπει αυτή η προσαρμογή να μπολιάσει και τον τρόπο που λειτουργεί και το πολιτικό υποκείμενο, το κόμμα, αλλά και τον τρόπο που σχεδιάζει και σκέπτεται. Κακά τα ψέματα, το προηγούμενο διάστημα υπήρχε εκ των πραγμάτων επιλογή υποτίμησης και εγκατάλειψης αυτού που ονομάζουμε κόμμα.

Είναι πιο σύνθετα τα πράγματα από τα περί “μετάλλαξης” ή “εγκατάλειψης” του χώρου της ιστορικής ή σύγχρονης Αριστεράς. Αυτά τα ερωτήματα λοιπόν θα πρέπει να μη βιαστούμε να τα απαντήσουμε με επιδερμικό τρόπο, αλλά να κοιτάξουμε το περιεχόμενό τους» υπογράμμισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην συνέχεια τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον βασικό εκφραστή των δυνάμεων που κατά καιρούς εκφράζονταν από τα κόμματα της Κεντροαριστεράς και σημείωσε ότι η αναθέρμανση των δεσμών του ΣΥΡΙΖΑ με τους κοινωνικούς χώρους είναι κάτι απαραίτητο, που θα έπρεπε να το είχαν προσέξει και στα χρόνια της διακυβέρνησης.

Δραγασάκης: «Οργάνωση του προοδευτικού ρεύματος»

Την ανάγκη οργάνωσης του προοδευτικού ρεύματος επισήμανε ο Γιάννης Δραγασάκης σε ανάρτηση του στα social media

«Το 38,6% που έδωσε η Δυτική Αθήνα στον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα. Μήνυμα εμπιστοσύνης και ελπίδας. Μήνυμα υπεράσπισης των λαϊκών κατακτήσεων, διεκδίκησης των λαϊκών συμφερόντων και οργάνωσης του πλειοψηφικού προοδευτικού ρεύματος» α

«Όλο το προηγούμενο διάστημα γυρίσαμε τους δήμους της Δυτικής Αθήνας, μιλήσαμε με τους ανθρώπους στις γειτονιές, κυρίως όμως τους ακούσαμε. Όλοι μας -όσοι εκλέγονται βουλευτές, αλλά και όσοι δεν εκλέγονται, τα στελέχη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ- από την πρώτη στιγμή θα είμαστε παρόντες, δίπλα τους, για να χτίσουμε μια βαθιά ριζωμένη σχέση εκπροσώπησης. Για ν’ ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των 86.267 που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως στις ανάγκες όλης της κοινωνίας της Δυτικής Αθήνας».