Η ΔΕΗ  είναι στα όρια της χρεοκοπίας  και δεν ενδιαφέρεται κανένας  τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Αποτελεί βασική προτεραιότητα η κατάρτιση σχεδίου σωτηρίας είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ο οποίος αναφέρθηκε και στους άμεσους στόχους του καθώς το υπουργείο  έχει να κάνει και με την καθημερινότητα  του πολίτη αλλά και την οικονομία.

«Έχει να κάνει με την καθημερινότητά μας γιατί σχετίζεται με θέματα όπως το χθεσινό μπλακ άουτ, γιατί χωρίς το ρεύμα πάει πίσω η ζωή μας. Με την οικονομία γιατί η ενέργεια είναι κομβικής σημασίας για τις επενδύσεις στη χώρα. Είναι βασικός μοχλός για να έρθουν επενδύσεις από μέσα και έξω», σημείωσε ο νέος υπουργός.

Για την επιλογή του πρωθυπουργού να εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα εξωκοινοβουλευτικούς, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι τους γνωρίζει όλους καλά και αποτελούν πολύ καλές επιλογές.

«Ο κ. Μητσοτάκης είχε πει από την αρχή ότι θέλει να κάνει ένα σχήμα μεικτό. Να στείλει μήνυμα ότι βάζει τεχνοκράτες προσανατολισμένους στο αποτέλεσμα, ώστε να μη χαθεί χρόνος. Έβαλε και ανθρώπους που δεν είναι στη ΝΔ, ώστε να δείξει ότι όλοι μαζί το παλεύουμε», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.