Το σχόλιό του για τη σύνθεση της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος.

Σύμφωνα με τον κ. Αντώναρο, «στην Ελλάδα (και ειδικά στην κεντροδεξιά όπου ανήκω) ορισμένες καταστάσεις και ορισμένες νοοτροπίες δεν αλλάζουν με τίποτε». «Όπως η αρνητικά εντυπωσιακή υποαντιπροσώπευση του γυναικείου φύλου στη κυβέρνηση. Αναγκαίο κακό για τους (περισσότερους) πρωθυπουργούς του χώρου. Έτσι και τώρα. Άλλη μια σύνθεση υπουργικού συμβουλίου που επιβεβαιώνει τον κανόνα: Μόνο πέντε γυναίκες στο νέο σχήμα. Κι από αυτές οι δυο εκλεγμένες», σχολίασε ο Ευάγγελος Αντώναρος.

«Στην Ιταλία η στην Ισπανία θα είχε προκληθεί αναστάτωση -- και πολιτικά και στα ΜΜΕ. Εδώ σιωπή. Κρίμα», καταλήγει ο Ευάγγελος Αντώναρος στην ανάρτησή του για τη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 Δείτε την πλήρη ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:

Είναι άχαρο να διατυπώνονται κρίσεις για ένα υπουργικό συμβούλιο πριν καλά καλά ορκισθούν οι υπουργοί και πάνε στα γραφεία τους. Αλλά: Στην Ελλάδα ( και ειδικά στην κεντροδεξιά όπου ανήκω) ορισμένες καταστάσεις και ορισμένες νοοτροπίες δεν αλλάζουν με τίποτε. Όσες προσπάθειες εκμοντερνισμού κι αν υποτίθεται ότι θέλει να κάνει κάποιος. Όπως η αρνητικά εντυπωσιακή υποαντιπροσώπευση του γυναικείου φύλου στη κυβέρνηση. Αναγκαίο κακό για τους (περισσότερους) πρωθυπουργούς του χώρου. Έτσι και τώρα. Άλλη μια σύνθεση υπουργικού συμβουλίου που επιβεβαιώνει τον κανόνα: Μόνο πέντε γυναίκες στο νέο σχήμα. Κι από αυτές οι δυο εκλεγμένες. Στην Ιταλία η στην Ισπανία θα είχε προκληθεί αναστάτωση -- και πολιτικά και στα ΜΜΕ. Εδώ σιωπή. Κρίμα.