Στη σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, μετέχουν ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας, με αντικείμενο την αναδιάταξη των αστυνομικών δυνάμεων και στις προπαρασκευαστικές ενέργειες που χρειάζονται για την εκπόνηση νέου επιχειρησιακού σχεδίου ασφαλείας. Ένα σχέδιο το οποίο ο κ. Χρυσοχοΐδης θέλει να εκπονηθεί και να υλοποιηθεί ακόμη και μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Κι αν για τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, είχαν κυκλοφορήσει ουκ ολίγα σενάρια που τον ήθελαν εκτός Σώματος, λόγω και της παρουσίας του σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτήματα γεννούνται για την απουσία του συνόλου των αντιστρατήγων. 

Στη σύσκεψη αυτή, υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και παρουσία των κ.κ. Οικονόμου και Κουμουτσάκου, συμμετείχαν οι υποστράτηγοι - Κλαδάρχες Ασφάλειας, Τάξης, Ανθρώπινου Δυναμικού, Αλλοδαπών και προστασίας Συνόρων, και οι Υποστράτηγοι επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητήθηκε άμεσα η αποδέσμευση αστυνομικών από vip στόχους και υπηρεσίες γραφείου, προς ενίσχυση της Άμεσης Δράσης, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και των διμοιριών ΜΑΤ-ΥΜΕΤ.

Πλέον, ο δρόμος για έκτακτες κρίσεις ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών στην ΕΛ.ΑΣ. έχει ανοίξει διάπλατος, ίσως και εντός της εβδομάδας.