Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Κύπρο. Η πρόσκληση έγινε αποδεκτή και η ημερομηνία θα διευθετηθεί προσεχώς, όπως επισημαίνεται σε ανάρτηση του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

«Συγχαίρω ειλικρινά τον Νίκο Δένδια, ο όποιος ορίστηκε υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας. Συνεργαστήκαμε για πολλά χρόνια στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Τώρα θα εργαστούμε και πάλι μαζί για την περαιτέρω προώθηση των σχέσεων συνεργασίας μας» έγραψε στα Ελληνικά με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Από τη Βόρεια Μακεδονία ευχήθηκαν στον νέο υπουργό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουγιάρ Οσμάνι και ο υπουργός Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, σε τηλεφωνική του επικοινωνία, συνεχάρη τον Νίκο Δένδια και ευχήθηκε στον ίδιο, στη νέα κυβέρνηση και την Ελλάδα «μεγάλη επιτυχία». Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter, προσβλέπει σε μια καρποφόρα συνεργασία στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας, προς όφελος και των δύο χωρών.

Τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη συνεχάρη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι. Σε μήνυμά του με ανάρτηση στο Twitter, ο Μπουγιάρ Οσμάνι αναφέρει πως προσβλέπει να εργαστούν από κοινού για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας και ιδιαίτερα της συνεργασίας των δύο χωρών σε ευρωπαϊκά θέματα.

«Συγχαρητήρια, κύριε υπουργέ!» έγραψε, τέλος, στο Twitter ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, σχολιάζοντας τη σημερινή ορκωμοσία του νέου υπουργού Εξωτερικών.

Αύριο ο Νίκος Δένδιας θα έχει την πρώτη συνάντησή του ως υπουργός Εξωτερικών με τον Ελβετό ομόλογό του, Ιγκνάσιο Κασίς (Ignazio Cassis), ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην περιοχή. Οι συνομιλίες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, αναμένεται να εστιασθούν στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων καθώς και στις πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις.