Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι υπάρχει φάκελος με εξαμηνιαίους στόχους για κάθε υπουργό.

«Καλούμαστε να κερδίσουμε έναν δύσκολο και ασύμμετρο πόλεμο: Αυτόν της αλλαγής του μοντέλου διακυβέρνησης με στόχο την παραγωγή ορατού αποτελέσματος και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Η κοινωνία βλέπει ήδη τη διαφορετικότητα, εμπειρότεροι και νεώτεροι βρισκόμαστε δίπλα δίπλα στο ίδιο τραπέζι. Σας ευχαριστώ από καρδιάς γιατί αποδεικνύετε ότι πάνω από τις επαγγελματικές απολαβές υπάρχει η πατρίδα. Έχουμε καθαρές προτεραιότητες και ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους» είπε απευθυνόμενος στους υπουργούς. 

«Δεν έκρυψα προεκλογικά τη φιλοδοξία μου η κυβέρνηση να λειτουργήσει ως καλοκουρδισμένη μηχανή. Ο πρώτος ο οποίος αξιολογείται διαρκώς από τους πολίτες είμαι εγώ. Η Βουλή θα λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι. Στις 17 ορκιζόμαστε, στις 18 η Βουλή θα ψηφίσει τον Κώστα Τασούλα ως πρόεδρό της. Στις 20-22 Ιουλίου θα γίνου προγραμματικές δηλώσεις», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ξέρουμε τι θέλουμε, ξέρουμε πώς θα το πετύχουμε και θα το πετύχουμε, τόνισε. 

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε τρεις επισημάνσεις προς τους υπουργούς:

-Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις και τα λόγια. Ο κόσμος περιμένει έργα και πράξεις. Δουλεύουμε για το εμείς και όχι για το εγώ. Μειώνουμε κατά το 1/3 τις γραμματείες και τους συνεργάτες των μελών της κυβέρνησης.

-Δεν υπάρχει ούτε μία ημέρα για χάσιμο. Αλλάζουμε το τρόπο με τον οποιο σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τις πολιτικές μας. Δεν σταματάμε στην ψήφιση ενός νόμου, παρακολουθούμε την εφαρμογή του. Πρόσθετο όπλο το πληροφοριακό σύστημα "Μαζί".

-Δεν ασκούμε πολιτική μόνο με το έργο, αλλά και με τη συμπεριφορά μας. Κρινόμαστε όχι μόνο για όσα λέμε, αλλά και για όσα εκπέμπουμε.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για ανάπτυξη που θα φέρει καλές δουλειές, και για ασφάλεια: «Θα δείξουμε εκεί άμεσα αποτελέσματα» είπε χαρακτηριστικά.

Μίλησε δε για νέο κοινωνικό συμβόλαιο κράτους, εργαζομένων και επιχειρήσεων και είπε ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η προστασία των εργαζομένων.

«Πριν από λίγες ημέρες ο λαός μάς εμπιστεύτηκε με τόλμη και ωριμότητα. Με την ίδια τολμη και ωριμότητα καλούμαστε να κυβερνήσουμε. Μακάρι να συναντήσουμε την ίδια και από την αντιπολίτευση. Αντιπαλοί μας οι δυσκολίες. Να σηκώσουμε τα μανίκια ψηλά. Αγαπάμε αυτούς που μας επέλεξαν να τους υπηρετούμε. Να αποδείξουμε ότι δεν θα γίνουμε άλλη μια κυβέρνηση, αλλά μια άλλη κυβέρνηση. Καλή δουλειά και καλή επιτυχία σε όλες και όλους» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, τελειώνοντας την ομιλία του.