Σε συνάντηση που είχε με την πρόεδρο του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, ο κ. Μαλέλης την ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους και εξέφρασε τη διαφωνία του με «τις αλλαγές που σκοπεύει να δρομολογήσει στην κομματική διάρθρωση».

«Στη μεταξύ μας συνάντηση επικυρώθηκε αυτό που συμβαίνει εδώ και δυο μήνες . Η διάσταση απόψεων και  προσεγγίσεων για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβει η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη» αναφέρει στη δήλωσή του ο γνωστός δημοσιογράφος.

«Θέλω  να διαβεβαιώσω ολους οτι θα συνεχίσω να παλεύω για ένα προοδευτικό και ριζοσπαστικό Κινημα και για μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα είναι σε ετοιμότητα να προστατεύσει την κοινωνία, τις κατακτήσεις της και κυρίως το κοινωνικό κρατος.
Πιστευω ότι έρχονται δύσκολες μερες για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, και το Κίνημα πρεπει να είναι είναι μπροστά με καθαρές και όχι αμφίσημες απόψεις» συνεχίζει.

«Την κριτική μου σε πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν το ΚΙΝΑΛ να χάσει την ηγεμονία του προοδευτικού χώρου θα την ασκήσω στα όργανα του Κόμματος. Εκπτώσεις στις αρχές μου και στις ιδέες μου δεν κάνω. Θέσεις τις  οποίες δεν πιστεύω δεν μπορώ να υπηρετήσω» καταλήγει ο Σταμάτης Μαλέλης.