Όπως ανέφερε, «η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε προειδοποιήσει, από χθες το απόγευμα, σε τέσσερις γλώσσες για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα» και σημείωσε πως «καταγράφηκαν άνεμοι ταχύτητας άνω τον 100 χλμ./ώρα».

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό πως επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 100 τραυματίστηκαν

«Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημερώθηκε αμέσως για τη θεομηνία στη Χαλκιδική και έδωσε οδηγίες για την αποστολή κλιμακίου από τους αρμόδιους υπουργούς. Ενημερώθηκε, επίσης, άμεσα από τον υπουργό Υγείας για τους νεκρούς και τους τραυματίες», επισήμανε ο κ. Πέτσας.

Όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στα οδικά δίκτυα στην περιοχή και στον Ποτίδαια, όπου έπεσε ένας πυλώνας ηλεκτρισμού, επίσης άνοιξε ο δρόμος». Όσον αφορά την ηλεκτροδότηση, επισήμανε ότι «το αργότερο μέχρι το Σάββατο θα έχει αποκατασταθεί».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, «δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν λειτουργεί ο αριθμός 112. Η ενεργοποίησή του αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης» και έκανε γνωστό πως «αύριο θα πραγματοποιηθεί σχετική δοκιμή στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα ο στρατός συνδράμει στην αποκατάσταση του δικτύου και των δημοτικών υποδομών.

Παράλληλα θα δοθεί έκτακτη επιχορήγηση στους Δήμους Νέας Προποντίδας, Κασσάνδρας και Σιθωνίας, αποζημιώσεις από τα κονδύλια του υπουργείου Υποδομών, αλλά και από το αποθεματικό.

Η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο κομμάτι του οδικού δικτύου.