Ο πρωθυπουργός μίλησε για την εκπροσώπηση των γυναικών στη νέα κυβέρνηση στην εκπομπή  Hardtalk του BBC, που θα μεταδοθεί το βράδυ της Πέμπτης.

Αρχικά η δημοσιογράφος, Zeinab Badawi, τον ρωτά εάν υποστηρίζει την ισότητα των φύλων, με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά καταφατικά τονίζοντας ότι θα ήθελε να είχε καλύτερη εκπροσώπηση των γυναικών στην κυβέρνησή του.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου γιατί λοιπόν υπάρχουν μόνο δύο γυναίκες υπουργοί και πέντε γυναίκες στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι «δεν έχουμε τόσες πολλές γυναίκες που να ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την πολιτική».

Η απάντηση του πρωθυπουργού φαίνεται να ενόχλησε τη δημοσιογράφο, η οποία απαντά «μα είστε σοβαρός; σε μια τόσο υπέροχη χώρα με τόσο υπέροχες γυναίκες δεν βρήκατε περισσότερες;». Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε πως το 40% των υποψηφίων της ΝΔ ήταν γυναίκες, αλλά δεν εξελέγησαν με αντίστοιχο ποσοστό στη βουλή. 

Η δημοσιογράφος επεμβαίνει αναφερόμενη στα 21 εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης ρωτώντας εκ νέου γιατί δεν έβαλε 21 γυναίκες σε αυτές τις θέσεις, λέγοντας μάλιστα «είμαι σίγουρη ότι θα μπορούσα να τις βρω εγώ για χάρη σας!». 

«Ζήτησα σε πολλές γυναίκες να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση αλλά ήταν πολύ πιο διστακτικές από τους άνδρες» απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός δηλώνει ανοιχτά ότι δεν είναι ευχαριστημένος από την αναλογία ανδρών γυναικών στη σύνθεση της κυβέρνησης, τονίζοντας ωστόσο ότι «είμαι σίγουρος ότι οι γυναίκες που έχουμε είναι πολύ ικανές και είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν εξαιρετική δουλειά και θα πείσουν και άλλες γυναίκες να ασχοληθούν με την πολιτική.