Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Υπουργείο Παιδείας το πρωί και συναντήθηκε με τη νέα Υπουργό η οποία ανακοίνωσε τις πρώτες αλλαγές που ετοιμάζει η Κυβέρνηση. Μία εξ αυτών είναι να μην ιδρυθεί η Νομική Σχολή στην Πάτρα που είχε αποφασιστεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση.

Αυτό έφερε την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος με δήλωσή του κάνει λόγο για... τιμωρία της Νέας Δημοκρατίας προς την Αχαΐα (λόγω του εκλογικού αποτελέσματος στην Περιφέρεια) και για σχέδιο ιδιωτικοποίησης των Πανεπιστημίων.

Η γραπτή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

Ήξερα ότι δυσαρεστήθηκε η ΝΔ με το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αχαΐα, αλλά δεν περίμενα ότι θα έσπευδε να τιμωρήσει έναν ολόκληρο Νομό, με πρωταγωνιστικό ρόλο στη πανεπιστημιακή εκπαίδευση της πατρίδας μας. Η κατάργηση της νεοσύστατης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, δείχνει εύγλωττα το ριζικά διαφορετικό σχέδιό μας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εμείς φτιάχνουμε νέα ποιοτικά Δημόσια πανεπιστημιακά τμήματα και σχολές, η ΝΔ τα κλείνει προκειμένου να ανοίξουν ιδιωτικά. Δήθεν για να μη φεύγουν τα παιδιά μας έξω. Βαθιά υποκρισία.