Αντικείμενο της σύσκεψης είναι το υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς και ο συντονισμός εν όψει και των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί τον Σεπτέμβριο και θα ισχύσει από τις αρχές του 2020, ελλείψει δημοσιονομικού χώρου φέτος.

Το νομοσχέδιο, εκτός από τις φοροελαφρύνσεις «προκειμένου να πάρει μπροστά η παραγωγική διαδικασία», ενδέχεται να περιλαμβάνει ρύθμιση για επέκταση των 120 δόσεων, ώστε να ενταχθούν κανονικά στη ρύθμιση και οι επιχειρηματίες που φτάνουν σήμερα ως τις 36 δόσεις. 

Τα προηγούμενα 24ωρα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είσε σειρά συσκέψεων με τους στενούς τους συνεργάτες εν όψει της σημερινής συνάντησης του οικονομκού επιτελείου με τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί, στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist, με τους εκπροσώπους των θεσμών και τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Επίσης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πιέρ Μοσκοβισί, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα.

 

Συναντήσεις είχε επίσης ο κ. Σταϊκούρας με τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, τον επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση, στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς και γενικούς διευθυντές του υπουργείου, με αντικείμενο τα έσοδα και τη ρύθμιση των 120 δόσεων.