Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, οι υφυπουργοί Απόστολος Βεσυρόπουλος, Γιώργος Ζαββός και Θόδωρος Σκυλακάκης, συζητήθηκαν εκτενώς οι μεταρρυθμίσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση και θα ανακοινωθούν στις προγραμματικές δηλώσεις το τριήμερο 20-22 Ιουλίου. 

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε ότι η υλοποίηση αυτών των μεταρρυθμίσεων θα διαφυλάξει τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας για το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, η υλοποίηση φιλοεπενδυτικών επιλογών και η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία αποτελούν βασικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης με στόχο την ισχυρή ανάπτυξη και τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας».

Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί τον Σεπτέμβριο και θα ισχύσει από τις αρχές του 2020, ελλείψει δημοσιονομικού χώρου φέτος.

Το νομοσχέδιο, εκτός από τις φοροελαφρύνσεις «προκειμένου να πάρει μπροστά η παραγωγική διαδικασία», αναμένεται να περιλαμβάνει ρύθμιση για επέκταση των 120 δόσεων, ώστε να ενταχθούν κανονικά στη ρύθμιση και οι επιχειρηματίες που φτάνουν σήμερα ως τις 36 δόσεις. 

Τα προηγούμενα 24ωρα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είσε σειρά συσκέψεων με τους στενούς τους συνεργάτες εν όψει της σημερινής συνάντησης του οικονομκού επιτελείου με τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί, στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist, με τους εκπροσώπους των θεσμών και τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Επίσης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πιέρ Μοσκοβισί.

Συναντήσεις είχε επίσης ο κ. Σταϊκούρας με τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, τον επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση, στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς και γενικούς διευθυντές του υπουργείου, με αντικείμενο τα έσοδα και τη ρύθμιση των 120 δόσεων.