Πρόσκληση να επισκεφθεί την Βενεζουέλα, απηύθυνε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο επικεφαλής της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, τον οποίο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναγνώρισε ως πρόεδρο της Βενεζουέλας. 

Ο Βενεζουελάνος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ώστε να τον συγχαρεί για την εκλογή του. Κατά την διάρκεια της επικοινωνίας τους, ο Χουάν Γκουαϊδό ευχαρίστησε θερμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την πρόθεσή του να τον αναγνωρίσει ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Επιπροσθέτως, απηύθυνε πρόσκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκεφθεί τη Βενεζουέλα όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση στη χώρα και οι συνθήκες το επιτρέψουν. Τέλος, ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα του.

Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο της Αιγύπτου. 

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντούλ Φατάχ Σαΐντ Χουσεΐν Χαλίλ αλ-Σίσι τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του και να του ευχηθεί καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Κατά τη συνομιλία τους οι δύο άνδρες εξέφρασαν την κοινή τους βούληση για ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας- Αιγύπτου.