Ο Ιταλός φαρσέρ Τομάσο Ντε Μπενεντέτι, που ειδικεύεται σε ψεύτικες αναγγελίες θανάτου γνωστών προσωπικοτήτων μέσω πλαστών λογαριασμών στα social media, ξαναχτύπησε, «πεθαίνοντας» αυτή τη φορά τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, μέσω ενός ψεύτικου προφίλ στο twitter που έφερε το όνομα και τη φωτογραφία του ανιπροέδρου της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου.

Συγκεκριμένα στον εν λόγω ψεύτικο λογαριασμό, που δημιουργήθηκε πριν από δυο μέρες, ο Ιταλός φαρσέρ έγραψε: «Ο Κάρολος Παπούλιας, τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πέθανε πριν από λίγα λεπτά στα 90».

Μια ώρα μετά, ο Ντε Μπενεντέτι, με νέα του ανάρτηση, γνωστοποίησε πως επρόκειτο για φάρσα μέσω ενός ψεύτικου προφίλ στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο twitter.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι με ανακοίνωσή του το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου γνωστοποίησε ο συγκεκριμένος λογαριασμός στο twitter που φέρει το όνομα και τη φωοτγραφία του αντιπροέδρου είναι πλαστός.

Εξάλλου, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι ήδη έχει ζητηθεί η παρέμβαση της της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να «κατέβει» ο επίμαχος λογαριασμός, να εντοπιστούν οι δράστες και να αναζητηθούν οι ευθύνες.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι, τον Αύγουστο του 2018, ο Τομάσο Ντε Μπενεντέτι είχε πεθάνει και τον γνωστό Έλληνα σκηνοθέτη, Κώστα Γαβρά, μέσω ενός ψεύτικου προφίλ της Μυρσίνης Ζορμπά, με τον Έλληνα δημιουργό να διαψεύδει ο ίδιος το θάνατό του.

Από την πλευρά του ο Ιταλός φαρσέρ, σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη «μακάβρια» δραστηριότητά του στα social media είχε δηλώσει: «Δεν ασχολούμαι παρά μόνο με προσωπικότητες ευρείας αναγνώρισης, που έχουν τα μέσα να με διαψεύσουν πολύ γρήγορα. Δεν θα ανακοίνωνα ποτέ τον θάνατο ενός ελάσσονα συγγραφέα ή του γείτονά μου».

Χαρακτηριστικό είναι πως, μεταξύ άλλων, ο Ντε Μπενεντέτι έχει ανακοινώσει τους θανάτους της συγγραφέως Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, του Φιντέλ Κάστρο και του Πάπα. Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο, στόχος του είναι να αναδείξει τις «αδυναμίες» των ΜΜΕ και των social media.