Για «εξαγορά στελεχών με αντίτιμο καρέκλες» κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας μάλιστα πως στον συγκεκριμένο τομέα «μιμείται τον Αλέξη Τσίπρα» και έχοντας προφανώς το «βλέμμα» στραμμένο στους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ, υπουργούς Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Λίνα Μενδώνη. 

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, χαρακτήρισε «καλή έκθεση ιδεών» τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης σημειώνοντας παράλληλα όμως πως «στην ουσία τους, ήταν βαθιά συντηρητικές».  Η Φώφη Γεννηματά, χαρακτήρισε θετική μεν την μείωση του ΕΝΦΙΑ, σημείωσε όμως πως «δεν φτάνουν επιμέρους οριζόντιες φορολογικές ελαφρύνσεις.»

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανακολουθία δεσμεύσεων και πράξεων τονίζοντας χαρκατηριστικά πως  «Οι έξι αλήθειες του κ. Μητσοτάκη, κρύβουν αντίστοιχα ψέματα. Εγγυηθήκατε ότι θα τηρήσατε τις δεσμεύσεις για τα δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα. Ούτε κουβέντα για το υπερταμείο. Στο ίδιο έργο θεατές. 

Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στη μείωση των στόχων στο 2% του ΑΕΠ γιατί μονάχα έτσι θα υπάρχει χώρος για ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη. Είστε αποφασισμένος να συνεχίσετε στον ίδιο δρόμο». 

Για υποκρισία κυβέρνησης και πρωθυπουργού έκανε λόγο και στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, σημειώντας «Υποκρισία στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πριν τις εκλογές δηλώνατε ότι ήταν εθνικά επιζήμια συμφωνία. Σας ακούσαμε να αλλάζετε θέση. Οι κωλοτούμπες συνεχίζονται σταθερά. Μόνο συγχαρητήρια δεν έδωσαν οι υπουργοί σας στον κ. Κοτζιά. Δεσμεύονται για την εφαρμογή της με απόλυτη προσύλωση». 

Χαρακτήρισε ακόμα «προσβολή στη μνήμη των νεκρών» τον ορισμό του Κωνσταντίνου Τσουβάλα ως γγ Προστασίας του Πολίτη λέγοντας πως «επειδή άκουσα πως θα πάτε στο Μάτι, σας προτείνω να τον πάρετε μαζί σας και την κ. Δούρου».

Η Φώφη Γεννηματά, δεσμεύτηκε τέλος πως το Κίνημα Αλλαγής, θα επαναφέρει την πρόταση για εξεταστική επιτροπή για την Οικονομία, από το 2001 ως σήμερα. «Για να μάθουμε τι έγινε και να μην ξαναβρεθούμε ποτέ στην ίδια θέση».