«Μέσα στην Βουλή, δεν θα έχετε μεγάλο πρόβλημα να περάσετε τις προτάσεις σας» ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας τόσο για την πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας, όσο και για την συμφωνία «του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων» σε μια σειρά από στόχους.

Έξω όμως από την Βουλή, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας «Δυστυχώς για εσάς υπάρχει απέναντί σας και το εργατικό κίνημα και το ΚΚΕ. Η λαϊκή αντιπολίτευση που πιέζει και οργανώνει αγώνες για να βελτιώσουν την θέση τους οι εργαζόμενοι».

Όπως ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ «Δεν περιμέναμε με καμιά αγωνία τις προγραμματικές δηλώσεις. Ούτε η Κομισιόν περίμενε για να ανακοινώσει τις συστάσεις της. Το προεκλογικό σας πρόγραμμα «φωνάζει» για τους στόχους σας».

Σχολιάζοντας τις φορολογικές ελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε: «Ο λαός πληρώνει το 95% των φορολογικών εσόδων και το κεφάλαιο με το 5%. Με τις νέες ρυθμίσεις σας, θα πληρώνει ακόμα λιγότερο. Υπόσχεστε πως θα δουν και οι εργαζόμενοι μείωση της φορολογίας. Πως θα γίνει να μειώσετε την φορολογία των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και πάλι να βγαίνει το πλεόνασμα που έχετε δεσμευτεί;» 

Πρόσθεσε ακόμα πως: «Ακόμα και αν επιτευχθεί η ανάπτυξη που λέτε, θα επιτευχθεί με μισθούς πείνας των εργαζομένων. Θα μειώστε την επιβάρυνση από την μια τσέπη για να την αυξήσετε από την άλλη». 

Τέλος σημείωσε, ειρωνευόμενος την φράση του πρωθυπουργού περί «κυβίστησης». «Θέλετε να διευρύνετε την φορολογική βάση; Φορολογήστε τους εφοπλιστές! Αυτό θα ήταν πράγματι μια θετική κωλοτούμπα». «Φτάνει πια, την καραμέλα μιας ανάπτυξης που θα διαχυθούν τα αποτελέσματά της σε όλη την κοινωνία την έχουμε μάθει, την έχουμε βαρεθεί πια» κατέληξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.