Για «Αντουανετικούς λόγους» των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος , στην συζήτηση επί της διαδικασίας των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. 

«Εκείνη έλεγε αν δεν μπορούν να φάνε ψωμί, ας φάνε παντεσπάνι. Εσείς λέτε αν δεν μπορούν να φάνε ψωμί, ας φάνε καταστολή» ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών. Χρησιμοποιώντας μάλιστα και μια αποστροφή του λόγου του προκατόχου του στο ΥΠΟΙΚ, σημείωσε:  «Ο κ. Βαρουφάκης είπε χθες ότι είναι συνέπεια των οικονομικών σας μέτρων η καταστολή. Συμφωνώ, αλλά είναι λίγο πιο βαθύ. Δημιουργείτε μια καινούργια ατζέντα που στο κέντρο είναι η καταστολή».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολίασε και τα περί «επιστροφής του πολιτικού πολιτισμού στην Βουλή», λέγοντας «Πριν τις Ευρωεκλογές αυτή η αστική ευγένεια δεν φάνηκε. Μετά ήσασταν από πάνω. Όταν τα λάφυρα της εξουσίας δεν είναι δικά τους, τότε η ευγένεια πάει περίπατο. Καλοδεχούμενη αλλά να την δούμε και σε πιο δύσκολες στιγμές». 

Τέλος, έστρεψε τα «βέλη» του κατά του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την θέλησή του να προωθήσει δράσεις υπέρ της «Πράσινης Ανάπτυξης». «Αν κάποιος πιστεύει ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης θα φέρει την πράσινη ανάπτυξη, έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ανθρώπινη φύση, απ’ ότι εγώ» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.