Ο Άδωνις Γεωργιάδης, δεν περιορίστηκε μόνο στις μέχρι τώρα παρεμβάσεις του όπως εκείνη για την Creta Farm, αλλά δεν δίστασε να απονείμει τα εύσημα και σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο προκάτοχός του Γιάννης Δραγασάκης αλλά και η νεοεκλεγμένη βουλευτής Φλώρινας, Πέτυ Πέρκα.

Τα «συγχαρητήρια» σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ…

Τόνισε χαρακτηριστικά: «Τι σκοπεύουμε να κάνουμε; Πολλές πρωτοβουλίες Δραγασάκη, ήταν στην σωστή κατεύθυνση και πολλές που είχε έτοιμες, θα βάλουμε την πολιτική μας κατεύθυνση. Ό,τι μπορεί να μείνει από το προηγούμενο σχέδιο, θα παραμείνει. Εγώ σε αντίθεση με εσάς, δεν θέλω να καπηλευτώ την δουλειά των προηγούμενων. Είναι ωραίο να το βλέπουμε σαν σκυταλοδρομία».

Μιλώντας για το Ελληνικό, σημείωσε «Χαίρομαι που βλέπω την κ. Πέρκα, καταβάλατε μεγάλη προσπάθεια για να γίνει. Σας ευχαριστώ. Αυτό που κάνουμε έρχεται σε συνέχεια αυτού που κάνατε. Δεν είχατε το κόμμα σας μαζί σας. Αυτομάτως οι υπηρεσίες τώρα πια βγάζουν απόφαση και προχωράνε όλα γρήγορα. Το Ελληνικό θα ξεκινήσει φέτος, εντός του 2019. 

Είναι βέβαια σύνθετο έργο, χρειάζονται ΚΥΑ που έρχονται μέσα στον Αύγουστο, τον διαγωνισμό για το καζίνο, την διανομή και την έναρξη του έργου. Το γράφει ο άλλος ο Κλουζώ ο Κούλογλου ότι θα φέρουμε νέα ρύθμιση, ε δεν θα το κάνουμε, τον νόμο σας θα χρησιμοποιήσουμε».

… και τα «καρφιά» για κάποια άλλα!

Δεν άφησε βέβαια άλλα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «στο απυρόβλητο». Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Όταν ξεκίνησα, άρχισαν να με υβρίζουν με πρώτο τον Βαξεβάνη. Είναι καλό να μπαίνει ο Φλαμπουράρης να προσπαθεί να διασώσει τον Μαρινόπουλο, αλλά είναι κακό να το κάνει ο Γεωργιάδης;

Γι αυτό είμαστε στην πολιτική για να λύνουμε προβλήματα και όχι να τσακωνόμαστε στη Βουλή. Άκουσα την ειρωνία του Τσακαλώτου για το αν μπορώ να βελτιώσω τις πράσινες επενδύσεις. Σας αντιμετώπισα καλόπιστα γιατί είστε μαρξιστης και χρειάστηκε να είστε υπουργός σε μια καπιταλιστική οικονομία. Για μένα είναι πιο εύκολο». 

Ενώ λίγο αργότερα, σημείωσε: «Χαίρομαι που είναι ο Παππάς ο σκιώδης υπουργός μου. Πρέπει όμως να μπορούμε να συνεννοηθούμε.  Η ΓΓ Έρευνας και Τεχνολογίας είναι και στην Φινλανδία στο Ανάπτυξης. Η έρευνα πρέπει να καταλήγει κάπου δηλαδή στην Αγορά και στην επιχειρηματικότητα. Για να φτιάξουμε θέσεις εργασίας και να παράξουμε εθνικό πλούτο. Αυτό δίνει αυτή η κίνηση». 

Επιτάχυνση κάθε αδειοδότησης

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, έκανε ακόμα λόγο για επιτάχυνση κάθε αδειοδότησης, σημειώνοντας: «Σας λέω όμως, ότι έχουμε δυο πολύ μεγάλους στόχους, πέρα από την επιτάχυνση κάθε μορφής αδειοδότησης, για την ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο ή σε άλλα επενδυτικά εργαλεία, θα χρησιμοποιήσουμε το outsourcing όσο περισσότερο μπορούμε, για να τρέχουμε και να μην μένει τίποτα κολλημένο στην γραφειοκρατία. 

Στόχος η δημιουργία κεντρικού ηλεκτρονικού συστήματος αδειοδοτήσεων. Το προσπαθήσατε. Θέλουμε όποιος Έλληνας θέλει να πάρει άδεια για οτιδήποτε σκαρφιστεί, να μπαίνει σε μια βάση δεδομένων, που θα ενώνετε με όλες τις άλλες και να ξέρει ότι σε μια βάση με ένα κουμπί, πως θα παίρνει την άδεια που θέλει. Ξέρουμε πως να το κάνουμε. Θα χρειαστούμε περίπου 2 χρόνια από σήμερα, σε συνεργασία με το ΤΕΕ, το πλήρες σύστημα ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης. Αν θα θέλει κάποιος να αγοράσει ένα οικόπεδο για επένδυση, θα πατάει και θα βλέπει όρους και περιορισμούς, γεωτεμάχια, περιοχές Natura, υγροτόπους, αρχαιολογικούς και προστατευόμενους χώρους. Θα ξέρει τι θα παραλαμβάνει και τι προβλήματα θα βρει μπροστά του για να σταθμίσει το επιχειρηματικό ρίσκο. Κάθε επενδυτής που έρχεται δεν θα έχει εκπλήξεις, αυτή είναι η κατεύθυνση που έχει δώσει ο πρωθυπουργός». 

Και οι προειδοποιήσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Ως ένας από εκείνους που κατηγορήθηκαν, για το σκάνδαλο Novartis, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν θα μπορούσε να μείνει μονάχα στις αβρότητες με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, τους προειδοποίησε: «Ο πολιτικός μας πολιτισμός, δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε τι συνέβη. Οι σκευωρίες θα διερευνηθούν. Οι προσπάθειες να πλήξετε με λάσπη και με ψέματα, θα διερευνηθούν. Εύχομαι κανείς σας να μην είναι μπλεγμένος. Όχι για λόγους ρεβανσισμού, αλλά Δημοκρατίας. 
Όποιος στο μέλλον σκεφτεί να εφεύρει ψευδομάρτυρες και να στήσει κατηγορίες, θα έχει το τέλος που του αξίζει, όπως προβλέπει το Σύνταγμα».