Ότι ένιωσε «χαρά και υπερηφάνια» ακούγοντας τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Παναγιώτης Πικραμμένος στην συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων. 
Ο πρώην (υπηρεσιακός) πρωθυπουργός και νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σημείωσε ακόμα: «Πρώτη προτεραιότητα να θωρακίσουμε τους θεσμούς που εξυπηρετεί ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία. 
Η αυτοσυγκράτηση πρέπει να κυριαρχήσει και εντός του Κοινοβουλίου. Η Βουλή δεν είναι μόνο τα πρόσωπα που την συγκροτούν αλλά και ένα σύνολο κανόνων οργάνωσης. Παράγει κανόνες δικαίου που πρέπει να προστατεύουν τα δικαιώματα των πολιτών. Πρέπει να προστατεύσει ικανοποιητικά και όσους δεν ακούγονται. Όσους δεν έχουν την δύναμη να επηρεάσουν τους κανόνες. Αλλά και όσους βρέθηκαν στην επικράτειά μας από τύχη ή από ανάγκη;
Πρέπει να φροντίσουμε να πάψει η ανομία, η κακονομία η περιφρόνηση του πολίτη. Πρέπει να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του, αρχίζοντας από αυτήν την αίθουσα. Ο πρωθυπουργός έθεσε τις βάσεις να προχωρήσει η χώρα στην σωστή κατεύθυνση. Η Ελλάδα έχει ανάγκη ανασυγκρότησης σε όλους τους τομείς για να κάνει το άλμα στο αύριο. 
Πρέπει τα παιδιά μας να γυρίσουν πίσω και οι απόδημοι Έλληνες να αποκτήσουν τον λόγο που τους αξίζει για τα ελληνικά πράγματα».