Για ανακολουθία κατηγόρησε την ΝΔ - για πολλοστή φορά στην πρώτη μόλις διαδικασία της νέας βουλής – ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, σχετικά με το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Ο Κυριάκος Βελόπουλος κάλεσε εκ νέου, τη Νέα Δημοκρατία να συνυπογράψει το αίτημα του κόμματός του για εξεταστική επιτροπή με κατηγορίες «εσχάτης προδοσίας» για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ενώ αναρωτήθηκε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ «βιάστηκε να φέρει την Συμφωνία». 

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, πρότεινε σχέδιο Όρμπαν για τις γεννήσεις, καθώς όπως τόνισε «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν γεννιούνται Έλληνες». Ο Κυριάκος Βελόπουλος τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, σημειώνοντας συγκεκριμένα: «Άσυλο υπάρχει ανιάτων. Πανεπιστημιακό σε Δημοκρατία, δεν χωρά. Η Πολιτεία θα επιβάλλει τον νόμο και την τάξη». 

Μιλώντας για το μεταναστευτικό, δεν απέφυγε την ακροδεξιά ρητορική αναφερόμενος χαρακτηριστικά σε «λαθροεισβολείς» και «δήθεν πρόσφυγες» αλλά και καλώντας όσους είναι «φιλάνθρωποι», «να τους πάρουν σπίτι τους». 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, τάχθηκε παράλληλα υπέρ της ισόβιας ποινής για «παιδεραστές, δουλέμπορους και εμπόρους ναρκωτικών», τονίζοντας πως «όταν λέμε ισόβια, να είναι ισόβια».