Οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης ολοκληρώθηκαν, οι επιτροπές συγκροτήθηκαν και παρά το κλίμα επαναφοράς του «πολιτικού πολιτισμού» που επικρατεί, το πρώτο θέμα που φτάνει στην Βουλή, απειλεί να το… διαλύσει.

Την Τετάρτη, συνεδριάζει για πρώτη φορά η Επιτροπή Δεοντολογίας της νέας βουλής. Και ποιος καλύτερος για να κάνει «ντεμπούτο» μπροστά της από τον Παύλο Πολάκη! Τα μέλη της Επιτροπής καλούνται να αποφανθούν για το αν θα αρθεί ή όχι η ασυλία του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, τόσο για την υπόθεση της καταγραφής του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα και για εκείνη της μήνυσης που έχει υποβάλλει εναντίον του ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο ίδιος ο πρώην αναπληρωτής υπουργός, όχι μόνο δεν ζητά άρση της ασυλίας του, αλλά αντίθετα τονίζει ότι κατηγορείται για όσα έπραξε κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ζητά από την κυβέρνηση να πάεισε προανακριτική, ενώ καλωσορίζει την είδηση με την… αλεφάντια ρήση «Καλώς τα παιδιά».

«Σήμερα στις  11. 14 το πρωί αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια η συγκρότηση της Επιτροπής  Δεοντολογίας της Βουλής. Στις 11.40 έλαβα τηλεφώνημα από την υπηρεσία να παρουσιαστώ αύριο σε εισαγωγικά στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, όπου θα κουβεντιαστεί λέει η άρση ασυλίας μου για 2 μηνύσεις που έχουν διαβιβαστεί από την εισαγγελία εδώ.  Η μία είναι του κ Σταμάτη Πουλή του πρώην Προέδρου και γνωστού μέλους της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ για συκοφαντική δυσφήμιση ΚΑΙ η άλλη είναι η δίωξη που διαβίβασε ο εισαγγελέας μετά την έγκληση του κ. Στουρνάρα για το ότι και καλά τον ηχογράφησα στη συνομιλία που είχαμε τότε που διέρρευσε το θέμα του δανείου μου και του ελέγχου από την ΤτΕ. 

Αυτό που θέλω να πω είναι πρώτον «καλώς τα παιδιά». Δεύτερον  τους λέω ότι πρέπει  η διαδικασία που θα ακολουθηθεί να είναι δημόσια και διαφανής, δηλαδή, επειδή αυτά τα αδικήματα σε εισαγωγικά τα τέλεσα όντας υπουργός και λόγω και της υπουργικής μου ιδιότητας αποκάλυψα τις βρωμιές της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ και αποκάλυψα τις χαριστικές αναθέσεις και διαγωνισμούς της εταιρίας της συζύγου του κυρίου αρχιτραπεζίτη, γι’ αυτό το λόγο, αυτό που απαιτώ είναι όχι να αρθεί η ασυλία μου σε μία επιτροπή που δεν είναι δημόσια, αλλά να μαζέψουν 30 υπογραφές από βουλευτές διαφόρων πτερύγων της Βουλής και να γίνει η διαδικασία με Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση ειδικής Προανακριτικής Επιτροπής. Όπου εκεί θα τα πούμε όλα.

Για να τα πούμε όλα, τα πάντα που έχουμε ανακαλύψει και έχουμε στείλει στη Δικαιοσύνη και με τους ρυθμούς της ανάπηρης κουτσής χελώνας που περπατάει, έχουν ασκηθεί διώξεις στο 1/20 αυτών των υποθέσεων που έχουμε στείλει. Είναι η συνήθης διαδικασία που στέλνει ο εισαγγελάς μόνο που ξέχασε ότι ήμουν υπουργός όταν έκανα τα αδικήματα. Επειδή πρέπει να μάθει ο λαός γιατί με κατηγορούν αυτοί οι άνθρωποι να γίνει δημόσια διαδικασία με συλλογή 30 υπογραφών που να ζητήσουν τη σύσταση Προανακριτικής που θα αποφασίσει αν θα αρθεί ή όχι η ασυλία μου».