Η κυρία Μιχαηλίδου δήλωσε στο OPEN ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να κάνει περικοπές στα επιδόματα, αλλά προτίθεται να τα ενισχύσει.

«Όχι μόνο δεν μειώνουμε και δεν καταργούμε κάποιο από τα προηγούμενα επιδόματα αλλά ερχόμαστε και τα ενισχύουμε στοχευμένα».

Επίσης τόνισε ότι η στόχευση είναι οι πιο ευάλωτες πληθυσμιακά ομάδες και οι οικογένειες.

Για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει προϋπολογίσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ, αλλά αυτοί τη στιγμή επειδή οι δικαιούχοι είναι λιγότεροι μπορούν ν' απορροφηθούν τα 690 εκατομμύρια.

Σε ερώτηση για το πως κατανέμεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τόνισε ότι είναι 200 ευρώ για το πρώτο μέλος της οικογένειας, 100 ευρώ για τον σύντροφο και 50 ευρώ για κάθε παιδί, δηλώνοντας ότι, «ο κόσμος που παίρνει τα επιδόματα πραγματικά τα χρειάζεται».

Επίσης τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «μία οριζόντια αύξηση του πλαφόν σ' όλα τα εισοδήματα. Εντοπίζουμε ποια κομμάτια του πληθυσμού έχουν ανάγκη το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Πιο κοντά είναι οι μονογονικές οικογένειες και αυτές με τ' ανήλικα τέκνα».

Ακόμα είπε ότι η αποτροπή του δημογραφικού προβλήματος της χώρας είναι στόχος και ότι οι παροχές του υπουργείου θα είναι οριζόντιες. «Προϋπολογίζεται για το 2020, 2.000 ευρώ για κάθε γέννα», υπογράμμισε.

Επίσης δήλωσε ότι «σκεφτόμαστε για τα πολύ υψηλά εισοδήματα να μην δίνεται το επίδομα» και ισχυρίστηκε ότι αν από αυτό εξοικονομηθούν χρήματα, «προτεραιότητα θα είναι τα χαμηλά εισοδήματα».

Τέλος όσον αφορά τα ιδρύματα του υπογείου τόνισε ότι «η λέξη εποπτεία είναι συμβολική. Παρέλαβα ένα υπουργείο που η εποπτεία είναι εικονική. Δεν εποπτεύουμε όπως πρέπει, δεν υπάρχει εκ των προτέρων οργάνωση και έρχεται εκ των υστέρων το υπουργείο και εφόσον έχουν λήξει οι συμβάσεις», ενώ είπε ότι δεν θα προκηρυχθούν νέες θέσεις.