«Φασίζουσα νοοτροπία» καταλογίζει σε ορισμένα όπως αναφέρει μέσα ενημέρωσης η Ελληνική Λύση, αναφερόμενη σε δημοσιεύματα που σχολίαζαν την θέση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης για τον αντικαπνιστικό νόμο.

«Ως κόμμα θέτουμε ως κριτήριο το δημοκρατικό δικαίωμα των καταστηματαρχών να επιλέγουν οι ίδιοι, αν το κατάστημα τους θα είναι καπνιζόντων ή μη καπνιζόντων, αλλά και στο αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να επιλέξουν την κατηγορία του καταστήματος που επιθυμούν να επισκεφθούν. Όλα τα υπόλοιπα σχόλια, προδίδουν μία φασίζουσα νοοτροπία έξω από τα ήθη της Ελληνικής Λύσης, που δυστυχώς ακολουθούν με σκοπιμότητα ορισμένα μέσα ενημερώσεως», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Ελληνική Λύση.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη επικράτησε ένταση στην Ολομέλεια με τον Κυριάκο Βελόπουλο να αναφέρει πως ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε διάλογο με κανέναν και «αποφάσισε σαν καίσαρας να κόψει το τσιγάρο στους Έλληνες».

«Αποφάσισε ο κ. Μητσοτάκης να κόψει το κάπνισμα στους Έλληνες. Στην Ολλανδία και στη Γερμανία που εφαρμόστηκε τα μαγαζιά εστίασης έχασαν το 35-40% του τζίρου τους. Να διαλέγει το κάθε μαγαζί αν θέλεινα είναι καπνιστών ή μη καπνιστών. Τι φασισμός είναι αυτός; Σεβόμαστε το δικαίωμα του μη καπνιστού, να πάει σ' ένα μαγαζί μη καπνιστών. Εδώ θα έχουμε και κοινωνικές προεκτάσεις, θα έχουμε ανεργία και απολύσεις. Έχει καταλάβει ο πρωθυπουργός τι έχει κάνει; Μόνος του αποφάσισε σαν καίσαρας κόβω το τσιγάρο στους Έλληνες», είπε χαρακτηριστικά.