Όπως ανέφερε η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση της η απόφαση λήφθηκε σε συνάντηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τον Λευτέρη Αυγενάκη, τον Γιώργο Μαυρωτά και τον Στέλιο Πέτσα. 

Η ανακοίνωση ανέφερε:

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα του αθλητισμού, ενόψει και της Ολυμπιακής χρονιάς του 2020, συζητήθηκαν σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά καθώς και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Στέλιου Πέτσα και της Γενικής Γραμματέως Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών Βίκυς Λοΐζου.

Για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη σύσκεψη ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε: «Μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού, είχαμε με τον κ. Μαυρωτά μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τις βασικές προτεραιότητες για την ενιαία εθνική πολιτική για τον αθλητισμό. Επικεντρωθήκαμε σε έξι σημεία τα οποία θα αναφέρω αμέσως τώρα:

Άμεσα προχωρούμε στην κατασκευή κλειστού σταδίου για αθλητές με αναπηρία.

Προώθηση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό.

Πρόγραμμα εκσυγχρονισμού υφισταμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, πάντοτε με τη συνεργασία των δήμων και των περιφερειών της χώρας μας.

Προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας είναι η αντιμετώπιση του ντόπινγκ. Ιδιαιτέρως στις νεαρές ηλικίες.

Και βέβαια η αντιμετώπιση της βίας και των χειραγωγημένων παιχνιδιών.

Και, τέλος, φορολογικά κίνητρα για την ανάπτυξη των αθλητικών σωματείων της χώρας μας».