Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «επιλέξατε κ. Τσίπρα για άλλη μια φορά να αφήσετε υπονοούμενα εναντίον ανθρώπων (του κ. Πικραμένου) όπως κάνετε συνήθως και μετά εξαφανίζεστε. Έχετε το θάρρος να ζητήσετε συγγνώμη που τον διασύρρατε, αντί να χασκογελάτε;» διερωτήθηκε.

Συνεχίζοντας, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για το άσυλο, λέγοντας ότι «μου ασκήσατε κριτική για τη σχέση μου με το ελληνικό πανεπιστήμιο. Πιάνεστε αδιάβαστος. Και έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις και πέρασα, αλλά δεν γράφτηκα ποτέ. Η επιστροφή στην κανονικότητα αποτελεί μια προοδευτική πολιτική. Το να μπορεί ένας φοιτητής να φοιτά στο ελληνικό πανεπιστήμιο δεν είναι ούτε δεξιό ούτε αριστερό».

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «κανείς δεν αμφισβητεί ότι υπάρχουν εξαιρετικοί καθηγητές στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο. Έχουμε κάποιες διακρίσεις αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με τη διεθνή κατάταξη των ελληνικών πανεπιστημίων».

«Κανείς δεν αμφισβητεί ότι σήμερα στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια υπάρχουν νησίδες αριστείας, εξαιρετικοί καθηγητές και φοιτητές», είπε ενώ πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας αντιφάσκει όταν λέει πόσο καλή είναι η κατάσταση των πανεπιστημίων, αλλά κατηγορεί για τα πεπραγμένα τους τις προηγόυμενες κυβέρνησης. «Κάτι καλό θα έγινε και τα προηγούμενα χρόνια, δεν αναβαθμίστηκε το πανεπιστήμιο με τον δικό σας υπουργό, που έλεγε ότι η αριστεία είναι ρετσινιά» είπε.

Σε σχόλιο για την κατάργηση του ασύλου, ο πρωθυπουργός τόνισε προς το ΣΥΡΙΖΑ ότι «οι ομάδες των μπαχαλάκηδων που εσείς υπερασπίζεστε πάνε και πλακώνουν στο ξύλο όποιον θέλουν με τον οποίο διαφωνούν».

Απαντώντας στις αναφορές του κ. Τσίπρα για παρέμβαση της Κομισιόν σχετικά με την απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου από τη θέση της επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «θα έχω επικοινωνία με την κα Βεστάγκερ και θα της εξηγήσω το ποιόν της κας Θάνου. Θα της μιλήσω και για υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Όταν δείτε την δική μας επιλογή για την ηγεσία της Επ. Ανταγωνισμού, τότε θα δείτε τι σημαίνει πραγματικά ακομμάτιστη επιλογή» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Σε απάντηση για το θέμα του διοικητή της ΕΥΠ, ανέφερε ότι «μην συγκρίνουμε βιογραφικά, δεν είναι τυπικό το ζήτημα. Αλλά ο κ. Ρουμπάτης, είχε πετύχει την αναγνώριση της ισοτιμίας του από τον ΔΟΑΤΑΠ όταν του αναθέσατε τα καθήκοντά του;».