Την παρθενική του ομιλία πραγματοποίησε στη Βουλή και στο πλαίσιο της συζήτησης του Πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, ο βουλευτής Α’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας, άλλοτε παρουσιαστής του ΣΚΑΙ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος. 

Την ώρα μάλιστα που ανακοινώθηκε το όνομά του, ως επόμενου ομιλητή, πολλοί και από πολλές πτέρυγες ήταν εκείνοι που έσπευσαν να αποχωρήσουν από την αίθουσα, δημιουργώντας εκνευρισμό στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, που απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Βουλής, τον κάλεσε να περιμένει για λίγο ώστε να πάψει η αίθουσα να είναι «κέντρο διερχομένων». 

Στην τοποθέτησή του, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, σημείωσε σχετικά με το άσυλο: «Θέλω να αναφερθώ ξεχωριστά και ιδιαίτερα στην υψηλού συμβολισμού παρέμβαση της κατάργησης του ασύλου της ανομίας στο ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο. Ένα θέμα που καίει, και το εννοώ κυριολεκτικά την πολύπαθη Α’ Αθήνας. Ακούσαμε για ακροδεξιά ρύθμιση, που έχει σκοπό να καθυποτάξει το Πανεπιστήμιο και τάχα ακυρώνει μια κατάκτηση του φοιτητικού κινήματος. Γιατί είναι κατάκτηση που χρειάζεται τηλεφώνημα για να σταματήσει η φυσική βία, η πώληση ναρκωτικών, οι μολότοφ, η παρεμπόδιση εκδηλώσεων από μειοψηφίες φανατικών. 

Το να ισχύουν ίδιοι νόμοι και παντού χωρίς εξαιρέσεις, η εγγύηση της ασφάλειας δεν είναι δεξιό, είναι αυτονόητη υποχρέωση του κοινωνικού συμβολαίου. Η μεγάλη πλειονότητα της δικής μου γενιάς, στηρίζει τον τερματισμό αυτής και κάθε άλλης ανομίας στην πόλη μας».

Παράλληλα υπερασπίστηκε τα ατομικά δικαιώματα και ελευθερίας, σημειώνοντας: «Υπάρχουν πολλά είδη φιλελευθέρων, αλλά μπαχαλοφιλελεύθεροι, δεν υπάρχουν. Αντίθετα υπάρχουν πολλοί φιλελεύθεροι με αγάπη για τον ελληνισμό και την Ορθοδοξία με πίστη σε αξίες, όπως η αριστεία και η εργατικότητα που δεν ακυρώνουν σε τίποτα τη σημασία της θωράκισης των ατομικών δικαιωμάτων».