Ο ακροδεξιός και εθνικιστής αρχιτέκτονας του Brexit αναφέρθηκε με κολακευτικά σχόλια στη Βασίλισσα Ελισάβετ, αποκαλώντας της «μία εκπληκτική γυναίκα που προκαλεί τον θαυμασμό», όμως δεν είχε την ίδια γνώμη για τον γιο της και διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Κάρολο.

Η κακή του άποψη αφορά το γεγονός πως ο πρίγκιπας Κάρολος είναι υπέρμαχος της λήψης μέτρων για την κλιματική αλλαγή, κάτι το οποίο ο Φάρατζ και ο φίλος του ο Ντόναλντ Τραμπ δεν συμμερίζονται. Συγκεκριμένα, ο Φάρατζ είπε ότι «ο γιος της βασίλισσας, ο “Τσάρλι μπόι”, είναι τώρα στα 70 του και ελπίζω ότι η βασίλισσα θα ζήσει για πολλά πολλά χρόνια ακόμα».

Στη συνέχεια, τα έβαλε με τον Χάρι και τη σύζυγό του. Το πριγκιπικό ζεύγος πρόσφατα αποκάλυψε ότι θα κάνει μόνο δύο παιδιά επειδή ανησυχεί για το περιβάλλον και ο Φάρατζ δεν έχασε την ευκαιρία να τους επιτεθεί: «Ο Χάρι ήταν κάποτε νέος, τολμηρός, χαρούμενος, ένας γενναίος Βρετανός αξιωματικός που υπηρέτησε στο Αφγανιστάν και ήταν το πιο δημοφιλές μέλος της βασιλικής οικογένειας τα τελευταία 100 χρόνια. Μετά όμως, γνώρισε την Μέγκαν Μαρκλ και η δημοτικότητά του τσακίστηκε. Μας είπαν ότι θα κάνουν μόνο δύο παιδιά, αλλά όλοι μας αγνοούμε το πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Γη. Το γεγονός ότι ο πληθυσμός του πλανήτη εκρήγνυται και κανείς δεν τολμά να μιλήσει γι' αυτό, κανείς δεν τολμά να ασχοληθεί και το αν ο πρίγκιπας Χάρι έχει δύο παιδιά, δεν έχει καμία σημασία όταν οι Κινέζοι και οι Ινδοί πάνω στη Γη είναι 2,6 δισεκατομμύρια».