Υπογράμμισε ότι επίσης πως σε αυτή τη νέα προσπάθεια θα βρεθούν «οι διάφοροι καλοθελητές καλοπροαίρετοι ή και κακοπροαίρετοι».

Σημείωσε επίσης ότι η Ν.Δ. σπεύδει να αξιοποιήσει αυτή τη διαδικασία μιλώντας για «εμφύλιο πόλεμο» κάτι που σε δεν ισχύει.

«Η απάντηση σε όλους αυτούς είτε είναι εκτός είτε εντός του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι εμπεδωμένες συλλογικές διαδικασίες αυτού του χώρου. Έχουμε μία μακρά παράδοση ανοιχτών δημοκρατικών συζητήσεων, όπου έχουμε μάθει να συζητάμε ειλικρινά, ανοιχτά πάνω στο τραπέζι και είναι κάτι το οποίο θέλουμε να εμβαθύνουμε στη νέα φάση».

«Εμείς δεν πιστεύουμε σε ένα κόμμα οπαδών. Δεν θέλουμε followers θέλουμε μέλη που να έχουν μία ουσιαστική σχέση με την πολιτική, να συνδιαμορφώνουν τα πράγματα» υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης κλήθηκε να απαντήσει και για τα όσα ακούγονται για τον ίδιο και το μέλλον του στο κόμμα της Κουμουνδούρου: «Υπάρχουν κρίσιμα θέματα και το τελευταίο που πρέπει να μας απασχολεί είναι το ποιος θα είναι ο επόμενος γραμματέας. Δεν το υποτιμώ αλλά ο κόσμος αυτό που περιμένει να δει είναι αν υπάρχουν απαντήσεις. Είναι ζητούμενο τι αντιπολίτευση θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κόσμος περιμένει να το δει». 

«Ιδιοκτησιακές σχέσεις με τους ψηφοφόρους, ούτε υπήρξαν ούτε θα υπάρξουν» τόνισε στην συνέχεια ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην κριτική που ακούγεται από το Κίνημα Αλλαγής και πρόσθεσε ότι «κάθε φορά αυτή η σχέση πρέπει να επιβεβαιώνεται».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ποτέ την γλώσσα του περιθωρίου. Δεν ήταν ποτέ κόμμα σκαντζόχοιρος. Ήταν ένα μικρό κόμμα αλλά με οικουμενικό λόγο για μια πλατιά προσέγγιση στην ανάλυση του. Ψεύτικο το δίλημμα που θέτουν κάποιοι ότι το ζήτημα είναι μαζικό κόμμα ή σκαντζόχοιρος», είπε ο κ. Σκουρλέτης