Ο Έλληνας πρωθυπουργός, στις δηλώσεις του σημείωσε πως «ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά πως σταθήκατε στο πλευρό της Ελλάδας στα χρόνια της κρίσης». Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «Έρχομαι σε μια κρίσιμη συγκυρία για την πατρίδα μου. Διεκδικεί την αυτοδύναμη θέση της σε μια Ευρώπη, που είναι ο φυσικός της χώρος. Με τον πρόεδρο Μακρόν γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια, απ’ όταν υπουργός Οικονομικών. Έχω μεγάλες προσδοκίες από την συνεργασία μας. Θα συζητήσουμε για τη νέα αρχιτεκτονική της ΕΕ, για τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις, για τον ενιαίο προϋπολογισμό που κι εμείς υποστηρίζουμε και για τα εργαλεία που θα φέρουν την ανάπτυξη για τους λαούς της Ευρώπης». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε ακόμα για το μεταναστευτικό, την αλληλεγγύη που χρειάζεται μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών αλλά και για την πολιτική προστασία, σημειώνοντας «Για να δανειστώ μια ορολογία του προέδρου Μακρόν, θα πρέπει να μιλήσουμε για μια Ευρώπη που προστατεύει τους πολίτες της, που φυλάσσει τα σύνορά της, μια Ευρώπη που επιμερίζεται την ευθύνη, μια Ευρώπη που συνεργάζεται και στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών για να δώσουμε σάρκα και οστά, σε μια ιδέα που πρότεινε ο Μακρόν για ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας. Η Ευρώπη μας υποστήριξε στις μεγάλες φωτιές. Μια Ευρώπη που αναπτύσσει κοινές δράσεις στον τομέα της Άμυνας, που θέτει τα ζητήματα του περιβάλλοντος στην πρώτη γραμμή. Να τολμήσουμε να βάλουμε πιο φιλόδοξους στόχους, ώστε να μετατρέψουμε την Ευρώπη σε «πράσινη» Ήπειρο». 

Τέλος, κάλεσε τις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα, λέγοντας «Θα μας απασχολήσουν και ζητήματα της οικονομικής μας συνεργασίας. Η κυβέρνησή μας έχει δώσει δείγματα για το πως η χώρα θα πετύχει αναπτυξιακό άλμα. Θέλουμε την γαλλική επιχειρηματικότητα συμμέτοχη. Θέλω να απευθύνω πρόσκληση στις γαλλικές εταιρείες να επενδύσουν στη χώρα μας».