Στη σύσκεψη αυτή συζητήθηκαν επίσης η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ και το περιεχόμενο των όσων θα πει ο Αλέξης Τσίπρας που θα βρεθεί εκεί στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον συζητήθηκαν και οργανωτικά θέματα που αφορούν την ανασυγκρότηση και την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πηγές από την κουμουνδούρου ο κ. Τσίπρας εισηγήθηκε το χρονοδιάγραμμα για την οργανωτική ανασυγκρότηση, την διεύρυνση και τον μετασχηματισμό του κόμματος και συμφωνήθηκαν τα βασικά βήματα προς αυτή τη κατεύθυνση.

Την Τρίτη όπως προαναφέραμε θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια, εντός τη επόμενης βδομάδας, θα συγκληθεί το συντονιστικό της Προοδευτικής Συμμαχίας. 

Στόχος είναι εντός του Σεπτέμβρη να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προκαταρκτικές διεργασίες, να συγκροτηθεί Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης με τη συμμετοχή και των στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας, ώστε να εκκινήσει άμεσα η διαδικασία εγγραφής νέων μελών και οργανωτικής ανασυγκρότησης. 

Η συμφωνία στο σχέδιο και στο χρονοδιάγραμμα της Οργανωτικής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έλεγαν από την Κουμουνδούρου «αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για δήθεν αντιπαράθεση, διαφωνίες και κρίση στην ηγεσία του κόμματος.»