«Το εν λόγω πλοίο δεν κατευθύνεται προς ελληνικό λιμάνι. Κανένα ελληνικό λιμάνι δεν έχει λάβει επίσημο αίτημα ελλιμενισμού» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Αυτό που ξέρουμε είναι ότι το πλοίο δεν κατευθύνεται σε ελληνικό λιμάνι» υπογράμμισε.

Επίσης,ο κ. Μητσοτάκης απάντησε για τις σχέσεις του με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, για τις μειώσεις φόρων που έχει ξεκινήσει η ελληνική κυβέρνηση και την ανάπτυξη, αλλά και για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι Γαλλία και Ελλάδα έχουν στενούς δεσμούς, σημειώνοντας ότι.«η Γαλλία μάς στήριξε πάντα σε πολύ δύσκολες στιγμές, κατά την οικονομική κρίση». Επιβεβαίωσε επίσης τις πολύ καλές σχέσεις του με τον πρόεδρο Μακρόν παρά το ότι ανήκουν σε διαφορετικές πολιτικές οικογένειες.

Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στον τομέα της οικονομίας. «Ττο σημαντικό είναι να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης, μια αξιοπιστία σχετικά με πραγματικές μεταρρυθμίσεις που η Ελλάδα χρειάζεται και κατά τη γνώμη μου η βασική προτεραιότητα αφορά στην ανάπτυξη. Μπορούμε να το πράξουμε, να μειώσουμε τους φόρους επί των επιχειρήσεων. Μπορούμε να αρχίσουμε το 2020, μειώνοντας τους φόρους από 28% έως 24%, να καταπολεμήσουμε την ελληνική γραφειοκρατία που αποτελεί πάντα ένα πρόβλημα» είπε.

Επίσης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, όπως στην περίπτωση του ευρωπαϊκού μηχανισμού RescEU, που «πρέπει να είναι ένας μόνιμος μηχανισμός με περισσότερα αεροπλάνα, που θα είναι στη διάθεση των ευρωπαϊκών χωρών που έχουν προβλήματα πυρκαγιών».