Ξεχωριστό πρόγραμμα από αυτό των συζύγων τους, Κυριάκου Μητσοτάκη και Εμμανουέλ Μακρόν, έκαναν την περασμένη Πέμπτη οι κυρίες Μπριζίτ Μακρόν και Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, οι οποίες συνομίλησαν απευθείας στα γαλλικά και χωρίς την παρουσία μεταφραστή. 

Η συζήτηση, δε, κατά πληροφορίες, περιστράφηκε και γυρω από την πολιτική, με την κ. Μακρόν να επιδεικνύει ενδιαφέρον για τα πρώτα βήματα της ελληνικής κυβέρνησης και ρώτησε την κ. Μητσοτάκη αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού. Ευρύτερα, δε, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τους ιστορικούς ελληνογαλλικούς δεσμούς, αλλά και τις επιρροές του γαλλικού διαφωτισμού από τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό και τις ιδέες της γαλλικής επανάστασης, οι οποίες με τη σειρά τους επηρέασαν τον ελληνικό διαφωτισμό. 

Σε εκείνο το σημείο και δοθείσης της συζήτησης, η κ. Μητσοτάκη απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στην κ. Μακρόν, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια του ελληνικού κράτους και να μιλήσει για τους Γάλλους συγγραφείς που συνέβαλαν με τα κείμενά τους στην απελευθέρωση της χώρας.