«Το βάρος της ευθύνης είναι μεγάλο αλλά είμαστε βέβαιοι πως με συστηματική δουλειά, με καλή οργάνωση και με τη ουσιαστική βοήθεια της κοινωνίας θα τα καταφέρουμε». Αυτό τόνισε, απόψε, ο νέος δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, στην τελετή ορκωμοσίας, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και του υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα.

Στόχος μας, είπε, είναι "ένας Δήμος περισσότερο φιλικός για δημότες και επισκέπτες, πιο αποτελεσματικός σε αυτό που ονομάζουμε καθημερινότητα, περισσότερο δημιουργικός στην κατεύθυνση των νέων ευκαιριών". Ξεκινάμε, πρόσθεσε ο κ. Τσιάκος, "όχι με μεγαλεπήβολα σχέδια αλλά θέτουμε στόχους εφικτούς". Ο ίδιος μίλησε για υλοποίηση πολιτικών που θα συμβάλλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής ων πολιτών, ενώ ανέφερε πως, θα έχει την πόρτα του γραφείου του ανοικτή "για όλους τους συνδημότες μας και για τα θέματα που κάθε φορά αντιμετωπίζουν".

Και κατέληξε λέγοντας: "Εξάλλου αυτό που συχνά λέω είναι πως μπορεί ο δήμαρχος να θεωρείται συμβολικά ο «πρώτος» πολίτης, ωστόσο εγώ θα είμαι ο «τελευταίος» καθώς ο ρόλος μου θα είναι να υπηρετήσω την πόλη και τους κατοίκους της".