Όπως αναφέρει η εφημερίδα Real News, τον προσεχή Νοέµβριο προγραµµατίζεται να ξεκινήσει και επίσηµα τη λειτουργία του ο νέος «πολιτικός φορέας», µε επικεφαλής τον Λαγό.

Η ονοµασία θα είναι «Εθνική Λαϊκή Συνείδηση» και ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής αναμένεται να τουλάχιστον άλλων δύο πρώην βουλευτών της οργάνωσης, οι οποίοι επίσης είναι κατηγορούµενοι στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο και τον γνωστό ως «Καιάδα», Γιώργο Γερµενή, οι οποίοι θα συµµετάσχουν στο συντονιστικό συµβούλιο του νέου φορέα, ενώ µε τον Λαγό αναµένεται να συµπράξει και ένας άλλος πρώην βουλευτής της

Χρυσής Αυγής, ο Νίκος Κούζηλος.

Ωστόσο, στελέχη που αποχώρησαν από τη Χρυσή Αυγή, ακόµα και πριν από τα χαµηλά ποσοστά που κατέγραψε η οργάνωση σε ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές, βλέπουν πίσω από την απόπειρα του Λαγού να ιδρύσει πολιτικό φορέα τον ίδιο τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Μετά την αποτυχία της οργάνωσης να περάσει το όριο του 3% και να µπει στο Κοινοβούλιο, ο Λαγός ανακοίνωσε την αποχώρησή του, κατηγορώντας την ηγεσία της Χρυσής Αυγής για «λάθος κινήσεις».

Ωστόσο, οι άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον τρόπο που λειτουργεί ο αρχηγός της οργάνωσης αναφέρουν ότι η κίνηση του Λαγού γίνεται βάσει σχεδίου.