Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αφού χαρακτήρισε τις τροπολογίες του Βρούτση «τροπολογίες ντροπή» στη συνέχεια είπε: « βρήκατε ανόητες δικαιολογίες για την κατάργηση δύο εμβληματικών ρυθμίσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης τελικά πήγε διακοπές εμφανώς προβληματισμένος με τα πραγματικά προβλήματα, την ανικανότητα και την ολιγορία της κυβέρνησης του, προσπαθεί να τα μπαλώσει επανεμφανίζοντας μαι παλιά πρακτική, αυτή της κατηγορίας πως παρέλαβαν «καμμένη γη».

Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα το πρόβλημα που υπήρχε στο λιμάνι της Σαμοθράκης, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της πλήρης άρσης των capital controls, σημειώνοντας πως επρόκειτο για μία προδιαγεγραμμένη οικονομική εξέλιξη.

Ζήτησε μάλιστα από τον κ. Σταϊκούρα να εξηγήσει τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά και να εξηγήσει που θα βρεθούν τα χρήματα για την φοροελάφρυνση των επιχειρήσεων.

Στη συνέχεια σχολιάζοντας το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στο Παρίσι, σημείωσε πως δεν έγινε η παραμικρή κουβέντα για την μείωση των πλεονασμάτων:

«Στο Παρίσι δεν έγινε καμία κουβέντα. Θησαυρός ή άνθρακας;» αναρωτήθηκε.

Αντί για ναρκέμπορους μαζέψατε μωρομάνες

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε σήμερα και στην επιχείρηση «σκούπα» της αστυνομίας στα Εξάρχεια λέγοντας: «Για να καλύψετε τις θεσμικές σας ακρότητες θέλετε να κυβερνήσετε με την επικοινωνία και τις εντυπώσεις. Η επικοινωνία όμως εκτός από τα κανό και τα ούζα του κ. Μητσοτάκη παράγει και ιδεολογία. Όπως η εικόνα της «σκούπας» στα Εξάρχεια που καταλήξατε να προσάγεται μωρομάνες

Με τον κ. Μπαλασκα να κάνει αυτή την ανατριχιαστική δήλωση και να χαρακτηρίζει τους πρόσφυγες σκουπίδια και σκόνη που πρέπει να σκουπιστεί. Αντί για εμπόρους ναρκωτικών, μαζέψατε μωρομάνες. Αυτό εντάσσεται σε ένα συνολικό αφήγημα της ΝΔ που θέλει να "ορμπανοποιήσει" την ελληνική πολιτική ζωή, να κυβερνήσει με εντυπώσεις, με επικοινωνία, με βάση μια αντιδραστική ιδεολογία, την οποία επί της ουσίας θέλει να κάνει κτήμα ολόκληρης της κοινωνίας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακόπουλος.