Συνάντηση με τον υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης, Θόδωρο Καράογλου, αλλά και τους 14 δημάρχους της Θεσσαλονίκης, είχε νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Αμέσως μετά το τέλος της και ερωτηθείς σχετικά με τον νέο εκλογικό νόμο για τις βουλευτικές εκλογές, ο υπουργός σημείωσε «η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών είναι να φέρει μέσα στο 2019 την νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα διασφαλιστεί το δικαίωμα όλων των Ελλήνων που ζουν οπουδήποτε στη Γη να μπορούν ψηφίζουν από τον τόπο και την κατοικία τους».

Το Υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει μάλιστα πολύ σοβαρά την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου. «Για την ακρίβεια αναζητούμε την βέλτιστη μέθοδο, παίρνουμε υπόψη μας την διεθνή εμπειρία γιατί σε όλες τις πολιτισμένες πόλεις αυτό το θέμα έχει λυθεί. Πιστεύω ότι αυτή την ρύθμιση θα την ψηφίσουν όλα τα κόμματα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα υπάρχει βουλευτής που θα αρνηθεί στου Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους» ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.