Ήδη το υπουργικό προχώρησε στην τοποθέτηση της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου, ενώ στην ατζέντα βρίσκεται και ο αναπτυξιακός νόμος, ο οποίος περιλαμβάνει σειρά σημαντικών ρυθμίσεων και αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, εφόσον τον επικυρώσει το υπουργικό συμβούλιο.

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης έχουν εργαστεί πυρετωδώς τις τελευταίες εβδομάδες, στη βάση ενός σχεδίου που, ούτως ή άλλως προϋπήρχε από την εποχή της ΝΔ στην αντιπολίτευση, προκειμένου να έχουν έτοιμο το νομοθέτημα που θεωρείται ως ένα εξαιρετικά σημαντικό «νεύμα» προς την επενδυτική κοινότητα, αλλά και το εγχώριο επιχειρείν.

Κωδικοποιημένα, στο νομοσχέδιο περιέχονται ρυθμίσεις για την άρση χωροταξικών, πολεοδομικών, αρχαιολογικών και λοιπών εμποδίων, με το Ελληνικό να λειτουργεί ως «μπούσουλας» και για άλλες επενδύσεις, μικρότερες και μεγαλύτερες. Από εκεί και πέρα, προσφέρονται ισχυρά κίνητρα για συμμετοχή σε επιχειρηματικά πάρκα και στρατηγικά projects, απλοποιείται η διαδικασία αδειοδοτήσεων κ.ο.κ. Με άλλα λόγια, το υπουργείο Ανάπτυξης φιλοδοξεί να διαμορφώσει ένα εντελώς διαφορετικό και ευκολότερο πλαίσιο αναφορικά με τις επενδύσεις, στην κατεύθυνση της απλοποίησης και επιτάχυνσης διαδικασιών.