Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά: Κατά τη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως η επανεκλογή του θα γίνει όπως προβλέπεται από το καταστατικό, δηλαδή από τα όργανα του κόμματος.

Η Νέα Δημοκρατία αργότερα έβγαλε μία ανακοίνωση στην οποία έλεγε πως με την απόφαση του αυτή ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να «βαδίζει με τους λίγους», σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που εκλέχθηκε αρχηγός από τα μέλη της ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σειρά του «απάντησε» πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αφού «έστησε» ψηφοφορία - φιάσκο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, εις βάρος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και με την βοήθεια του Αντώνη Σαμαρά.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κ. Μητσοτάκης καλό είναι να μη μας θυμίζει τον τρόπο εκλογής του γιατί για να γίνει αρχηγός της Ν.Δ. χρειάστηκε να συνωμοτήσει με τον κ. Σαμαρά ώστε να οδηγήσει την πρώτη ψηφοφορία σε φιάσκο και να αποτρέψει την βέβαιη τότε εκλογή του κ. Μειμαράκη.

Επίσης, αν ποτέ καταφέρει να πετύχει έστω κατ' ελάχιστο την αναγνώριση και την αποδοχή που έχει ο Αλέξης Τσίπρας ως ηγέτης, τόσο στο κόμμα του όσο και διεθνώς, τότε να μας κάνει υποδείξεις.

Υ.Γ. Ας μην ξεχάσει σήμερα που θα συναντήσει την Α. Μέρκελ που έχει εκλεγεί και επανεκλεγεί από το Συνέδριο του κόμματός της, να της πει ότι είναι κολλημένη στην καρέκλα και αρνείται την κρίση των πολλών.