Στην επιστολή του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σημειώνει προς τον ομόλογό του, πως «η κατά γράμμα τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι αποφασιστικής σημασίας». Αυτή ήταν και η πρόταση για την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για ανακολουθία σχετικά με την προεκλογική της τακτική σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών. 

Χωρίς πάντως να περιμένει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έδωσε στη δημοσιότητα αμφότερες τις επιστολές, τονίζοντας παράλληλα «Γι’ αυτούς που φαντάζονται κινήσεις μυστικής διπλωματίας, παραθέτω τις επιστολές» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης και τονίζει: «Η θέση μας για τη Συμφωνία των Πρεσπών παραμένει πως είναι μια συμφωνία με ελαττώματα που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση και δεσμεύει τη χώρα μας».

Επίσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογραμμίζει πως η εφαρμογή της Συμφωνίας συνεπάγεται την τήρηση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η γείτων χώρα (αλλαγή συμβόλων, ονοματοδοσία, αγάλματα κ.λπ.) και επισημαίνει: «Εμείς ελέγχουμε την ορθή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και θα πιέζουμε για την άμβλυνση των όρων της, προς όφελος των εθνικών συμφερόντων».