«Την τακτική της κυβέρνησης με την επανειλημμένη κατάθεση νομοσχεδίων με την διαδικασία του κατεπείγοντος» καταγγέλλει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, που αναφέρει πως με αυτό τον τρόπο δεν δίνει «χρόνο μελέτης και προετοιμασίας». 

Έτσι εξηγεί το ΚΚΕ και την αποχώρησή του από τη χθεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, όπου και προειδοποίησε σχετικά την κυβέρνηση «να σταματήσει αυτή την τακτική». 

«Σήμερα, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, η κυβέρνηση επιμένει στην προκλητική της τακτική καταθέτοντας εκπρόθεσμες τροπολογίες, άσχετες με το νομοσχέδιο που συζητείται, με ρουσφετολογικό και φωτογραφικό περιεχόμενο, όπως για παράδειγμα η τροπολογία για την αλλαγή των προσόντων του Διοικητή της ΕΥΠ.

Το ΚΚΕ τοποθετήθηκε κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, το οποίο και καταψηφίζει και ζήτησε επανειλημμένα την απόσυρση όλων των τροπολογιών, αλλά η κυβέρνηση επιμένει στην τακτική της» αναφέρει η ΚΟ του ΚΚΕ, που καταλήγει τονίζοντας πως δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει αυτή «την απαράδεκτη διαδικασία» γι αυτό και θα αποχωρήσει από την ψηφοφορία.