Μιλώντας στον ΑΝΤ1, το πρώην στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, είπε ότι, η συγκεκριμένη έκφραση «μου ξέφυγε, δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν μετανάστη», διευκρινίζοντας πως, «αν ήταν να το ξανακάνω, δε θα το έκανα».

Ήταν ο ίδιος, όπως είπε που είχε φιλοξενήσει, μία οικογένεια Σύρων στο σπίτι του. «Από μετανάστες ζήτησα συγγνώμη, δεν ξέρω αν πρέπει να ζητήσω συγγνώμη από κάποιον που με αποκάλεσε φασίστα», είπε ο κ. Γιάνναρος και επανέλαβε πως «δε δικαιολογείται η αντίδρασή μου».

 

Υπενθυμίζεται πως ο Θεόδωρος Γιάνναρος εξαπέλυσε επίθεση κατά πρόσφυγα από το Ιράν με χαρακτηρισμούς όπως «ζώο», «συριζοκαλεσμένος» και «αποβράσματα».

 

 

Μάλιστα σε νεώτερη ανάρτησή του αρνήθηκε να κάνει πίσω και έγραψε: «Ποτέ δεν θα είχα πρόβλημα να ζητήσω συγνώμη, αν έκανα λάθος, να το παραδεχθώ & βέβαια να το κατεβάσω αμέσως! Πάντως όταν πας σε μία χώρα, δεν ανεβάζεις με το καλημέρα στα social media της χώρας ένα post που γράφει: “Hey Fascists” Δεν είναι & το πιο αγνό Hallo!».

 

 

Με απόφαση του Γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Στεργίου, διαγράφηκε από το κυβερνών κόμμα, ο Θεόδωρος Γιάνναρος, στέλεχος του Τομέα Υγείας του κόμματος και παλιότερα διοικητής του Νοσοκομείου Ελπίς, για ξενοφοβική και ρατσιστική ανάρτηση στα social media.