Υποδεχόμενος τον υπουργο εσωτερικών ο Δήμαρχος τον ευχαρίστησε για την στενή συνεργασία που εχουν απο την πρωτη ημέρα που ο ίδιος ανέλαβε α καθήκοντα του, έθεσε τα προβλήματα που εχει ο Δήμος, οπως το προβλημα προσωπικού, ιδιαίτερα κατα του ας θερινούς μήνες στον τομέα της πυροπροστασίας, την έλλειψη μηχανολογικού εξοπλισμού στον τομέα της πολιτικης προστασίας και το μεγάλο προβλημα με το αναξιοποίητο παλιό λατομείο στον Σχιστο. 

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Χρουσαλάς στην εξαγγελία του πρωθυπουργού για απομάκρυνση των φυλακών Κορυααλλου επισημαίνοντας οτι αποτελεί πάνδημο αίτημα.

Τελος ο δήμαρχος Κορυδαλλου έθεσε το προβλημα επεκτασης του χωροταξικού σχεδίου και  ανέδειξε το προβλημα έλλειψης σχολικών αιθουσών σημειώνοντας οτι υπαρχουν χώροι για να κατασκευαστούν

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος μετέφερε στον δήμαρχο και στους δημοτικούς συμβούλους το προσωπικό ενδιαφέρον του  Κυριακου Μητσοτακη για την περιοχή  το οποίο αποτυπώνεται με τη δέσμευσή του για απομάκρυνση των φυλακών.

Στις δηλώσεις του ο κ. Θεοδωρικάκος μεταξύ άλλων ειπε οτι η απομάκρυνση των φυλακών αποτελεί όνειρο ζωής για ολους τους κατοίκους της περιοχής. «Η κυβερνηση Μητσοτακη κανει πράξη κατι που φάνταζε όνειρο για το κατοίκους του Κορυδαλλου» ειπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργος εσωτερικών διαβεβαίωσε τον δήμαρχο οτι θα ειναι διπλα του και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υης περιοχής αφου «τα προβλήματα των πολιτών δεν εχουν χρωμα» και στην προώθηση σχεδίων και προτάσεων για την αξιοποίηση του χώρου που θα ελευθερωθεί απο την απομάκρυνση των φυλακών. 

Τόνισε δε οτι ο τρόπος που θα αξιοποιηθεί ο χώρος θα χαρακτηρίσει και την ταυτότητα της περιοχής. Στη συζήτηση που εγινε ετέθη και το ζήτημα της παραβατικότητας που υπαρχει στην περιοχή του Σχιστού.