Η Φώφη Γεννηματά επιχειρεί τις τελευταίες δυο ημέρες να “κόψει” τη συζήτηση που έχει ανάψει για τα καλά στο εσωτερικό του κόμματός της, δηλώνοντας πως όλα έχουν βάση εκκίνησης τις προσωπικές φιλοδοξίες στελεχών μέσα στη Χαριλάου Τρικούπη. Μάλιστα υπήρξε ιδιαίτερα επικριτική απέναντι σε όσους δηλώνουν πως το εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής έχει αποτύχει και πρέπει να βγει μπροστά το ΠΑΣΟΚ. “Καλή είναι η νοσταλγία, όμως με την νοσταλγία δεν προχωράμε μπροστά”, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά χθες (ΣΚΑΙ).  “Και πρέπει να παραδεχτούμε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που έφτασε εκλογικά στο τέσσερα και δημοσκοπικά στο 2,8. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή παρά μονάχα το Κίνημα Αλλαγής να εκφράζει τον προοδευτικό χώρο, τον χώρο της κεντροαριστεράς”.

Κομβική θα είναι η επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει φανεί να υπάρχει κάποια τάση αμφισβήτησης μέσα στο όργανο. Η πρόθεση της Φώφης Γεννηματά είναι να προασπίσει όσο μπορεί τον ζωτικό χώρο του Κινήματος Αλλαγής απέναντι σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ και να αποκρούσει όλες τις προσπάθειες διεμβολισμού από τα δυο κόμματα εξουσίας.

Την ίδια στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν την κινητικότητα στο ΚΙΝΑΛ και περιμένουν... στη γωνία για να εντάξουν και άλλα πρώην στελεχή του ΠΑΣΟΚ στο κόμμα. Το πρέσινγκ του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΙΝΑΛ θα ενταθεί αφού πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θεωρείται πιθανό πως θα εξακολουθεί να συμμετέχει ως παρατηρητής στις Συνεδριάσεις των ηγετών των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών μαζί με τη Φώφη Γεννηματά, παρά το γεγονός πως δεν είναι πλέον Πρωθυπουργός. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να καλλιεργεί τις σχέσεις με τους ευρωπαίους σοσιαλιστές με βασικό του όπλο το υψηλότατο ποσοστό που κατέγραψε το κόμμα του στις τελευταίες εθνικές εκλογές αλλά και την καταγεγραμμένη του πρόθεση να μεταλλάξει το κόμμα από ένα συνασπισμό Αριστερών σχημάτων σε μια περισσότερο συστημική κομματική οργάνωση με αναφορές στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Άλλωστε η εμπειρία της τετραετούς διακυβέρνησης απέδειξε πως η μετακίνηση αυτή κάθε άλλο παρά δύσκολη είναι για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και αρκετά από τα στελέχη που τον περικλείουν.