Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει μεταξύ άλλων πως το όριο του αφορολόγητου δεν θα μειωθεί, αντίθετα θα μειωθεί ο φορολογικός συντελεστής για τα χαμηλά εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ από το 22% σήμερα στο 9%. 

Παράλληλα, θα ανακοινώσει μια σειρά ακόμα μέτρα, όπως η αναστολή του ΦΠΑ για τις νέες οικοδομές για 3 χρόνια, αλλά και η έκπτωση 40% στις δαπάνες για ανακαίνιση ή για αναβάθμιση των κτιρίων.  

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει τις λέξεις που συμπυκνώνουν την πολιτική της κυβέρνησής του: «Δεν ξεχνάμε, αλλά προχωράμε».

Τα μέτρα που ανακοινώνει:

Διατηρείται το αφορολόγητο και μειώνεται ο συντελεστής για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9% από 22% σήμερα. Ο φόρος στα νέα αγροτικά σχήματα θα είναι μόνο 10%.Ενώ άμεσα έρχεται στη Βουλή νέος νόμος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.
 
Μειώνεται ο φόρος επιχειρήσεων από 28% στο 24%. Και στα μερίσματα από 10%  σε 5%.
 
Αναστέλλεται για 3 χρόνια ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές. Και  δίνεται έκπτωση 40% στις δαπάνες για ανακαίνιση ή για αναβάθμιση των κτιρίων. Ενώ αναστέλλεται και ο φόρος υπεραξίας των ακινήτων.
 
Στον Τουρισμό δρομολογούνται νέες επενδύσεις, με εμβληματικές αυτές σε Κασσιόπη, Αφάντου και Ελούντα.
 
Άμεσα καθιερώνονται ευνοϊκότεροι όροι για την προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων. Απλοποιούνται οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Και διευκολύνεται η εγκατάσταση επιχειρηματικών πάρκων.
 
Για την ενημέρωση και την προσέλκυση επενδυτών, ιδρύεται Μητρώο Υποδομών όλης της χώρας. Και ακόμη, Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης. Με τις καθορισμένες χρήσεις, τους συντελεστές δόμησης και τις ιδιοκτησίες.