Ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αντικείμενο των συζητήσεων θα είναι οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, όπως διαμορφώνονται μετά από τις συναντήσεις με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Τζέιν Χολ Λουτ.

Οι κ.κ. Αναστασιάδης και Μητσοτάκης «θα χαράξουν, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, κοινή πορεία ενόψει των εξελίξεων, στο πλαίσιο του απόλυτου συντονισμού για την επίτευξη των επιδιωκόμενων στόχων της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ειρηνικής συνύπαρξης, με σεβασμό των αρχών του διεθνούς δικαίου στην περιοχή μας», δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο κ. Προδρόμου είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις διαβουλεύσεις με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, και θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα στην προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Τον κ. Αναστασιάδη θα συνοδεύουν, μεταξύ άλλων, ο κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας, ο πρέσβης Κυριάκος Κενεβέζος, ο διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Πέτρος Δημητρίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.