Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, εξαπέλυσε τα πυρά του στην κυβέρνηση και εξέφρασε την αντίθεσή του στην επιλογή του Νίκου Ταχιάου για την θέση του προέδρου της Αττικό Μετρό ΑΕ υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Ταχιάος είναι εδώ ως αποτυχών πολιτευτής. Είναι μια κακή παλαιοκομματική πολιτική. Δεν πρέπει να αναβιώσει και να ενισχυθεί η λογική οι αποτυχόντες για κάποιο λόγο στην πολιτική να εμφανίζονται ως επιτυχόντες η εν δυνάμει επιτυχόντες στο χώρο της δημόσιας διοίκησης».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, απάντησε άμεσα σε αυτή την κριτική, σημειώνοντας: «ο κ.Ταχιάος πέρα από υποψήφιος βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος έχει ένα πολύ σοβαρό βιογραφικό, είναι τεχνοκράτης και θα είναι καλύτερο να τον αφήσουμε στη θέση του και να τον κρίνουμε όλοι μαζί και να μην κάνουμε αυτές τις αυθαίρετες κρίσεις. Δε σημαίνει ότι κάποιος που κατέβηκε στο πολιτικό στίβο και δεν κατάφερε να εκλεγεί πρέπει να αποκλείεται από μία άλλη δημόσια θέση. Να κρίνουμε τους ανθρώπους όχι ισοπεδωτικά αλλά κατά περίπτωση».

Ο κ. Ταχιάος αντέτεινε ότι «ο όρος πολιτευτής με ενόχλησε. Τώρα για το αποτυχημένος όπως είμαι περήφανος για τις επιτυχίες μου είμαι περήφανος και για τις αποτυχίες μου» και ζήτησε να κριθεί από την «δουλειά του».

Όσον αφορά το Μετρό Θεσσαλονίκης και το επίμαχο ζήτημα με τα αρχαία στον σταθμό Βενιζέλου, ο νέος πρόεδρος της Αττικό Μετρό τόνισε ότι «θα αποδραματοποιήσουμε το όλο θέμα και θα το φέρουμε στις πραγματικές του διαστάσεις».

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση έγιναν και αναφορές για την επέκταση του Μετρό της Αθήνας στον Πειραιά έκανε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Κουρέτας που είπε πως «οι τρεις πρώτοι σταθμοί, Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια, θα αποδοθούν για λειτουργία το πρώτο τρίμηνο του 2020 και οι υπόλοιποι τρεις στη συνέχεια».