Η υπουργός Παιδείας, δήλωσε σχετικά:

«Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να καταγράφει κανείς ζητήματα εκπαίδευσης, από το να συνομιλεί με τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Σε μια εκ βάθρων συζήτηση με όλους τους εκπαιδευτικούς του νησιού της Λέρου για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και την καθημερινότητά τους».

Ακολούθησε συνάντηση της κυρίας Κεραμέως με τους διευθυντές των σχολείων του νησιού, στους οποίους η υπουργός τόνισε την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας να ενισχυθεί ο ρόλος τους.

Η υπουργός Παιδείας επισκέφτηκε και τη δομή υποδοχής και εκπαίδευσης προσφύγων στο Λακκί της Λέρου και συγκεκριμένα τον χώρο του νηπιαγωγείου, όπου και ενημερώθηκε από τους εκπαιδευτικούς για το έργο τους και τις ανάγκες τους.

Η κυρία Κεραμέως δήλωσε: «Επισκέφθηκα σήμερα στη Λέρο τις δομές υποδοχής και εκπαίδευσης προσφύγων και γνώρισα από κοντά την άοκνη και συγκινητική προσπάθεια των εκπαιδευτικών μας και του λοιπού προσωπικού να στηρίξουν τα παιδιά των προσφύγων και να υπηρετήσουν στην πράξη το πρότυπο της εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς. Παρά τα προβλήματα και τις προκλήσεις, το έργο τους αποτελεί παράδειγμα και έμπνευση. Οι άνθρωποι της Λέρου στέλνουν καθημερινά μήνυμα ανθρωπισμού στην Ελλάδα και στον κόσμο».

Τέλος η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων επισκέφθηκε το ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής - Τραυματιολογίας του γενικού νοσοκομείου Λέρου και ενημερώθηκε από τη διοίκησή του για τη λειτουργία και τις δραστηριότητές του.